Milioane de oameni au primit ordinul de a rămâne case în California după o explozie a cazurilor de COVID

Sudul Californiei și Valea San Joaquin sunt sub ordin ca toți rezidenții să stea în case după ce capacitatea din spitalele COVID la Terapie Intensivă a ajuns la o ocupare de 85%. Ordinul va fi impus de la sfârșitul acestei zile, afectând 27 de milioane de oameni, scrie CNN.

California de Sud a raportat că disponibilitatea sa la ATI a scăzut sâmbătă la 12,5%. În regiunea San Joaquin, capacitatea a fost de 8,6%, potrivit unui comunicat al guvernului.

California a avut din nou cel mai mare număr de noi cazuri de coronavirus și spitalizări Covid-19 pentru o zi sâmbătă, raportând peste 25.000 de noi infecții confirmate. Peste 10.200 de persoane sunt spitalizate.

Conform ordinului de a sta acasă, întreprinderile care trebuie închise inclusiv barurile, cramele, serviciile personale precum saloane de coafură și frizerii, muzee, cinematografe, locuri de joacă, parcuri de distracții și facilități de recreere din interior. Călătoriile sunt interzise, cu excepția cazurilor urgente.

Școlile rămân deschise iar magazinele specializate în comerțul cu amănuntul pot să rămână deschise la 20% din capacitatea lor interioară.

Ordinul va rămâne activ timp de 3 săptămâni sau până când secțiile ATI vor trece de capacitatea de primire de 15%.

Articolul precedentNicușor Dan după ce a votat: Nu mi-aș mai dori să văd în parlament protecție pentru hoți
Articolul următorVotare suspendată la o secție din sector 3, după ce un bărbat a fost confirmat cu coronavirus / Un bărbat a votat deși nu mai avea cetățenie de 25 de ani