Italia: Numărul record de 993 de morți de Covid în 24 de ore

Italia a înregistrat 993 de decese legate de Covid în 24 de ore, o cifră dramatică care depășește recordul de 969 de decese datând din 27 martie, potrivit ultimului raport oficial publicat joi, marcat și de o scădere a cazurilor pozitive, potrivit AFP și Reuters.

Lombardia (nordul), cea mai afectată, are 347 de morți, potrivit cifrelor publicate de Ministerul Sănătății. În plus, 23.225 de cazuri noi au fost înregistrate, față de 20.709 de cazuri noi și 684 de decese miercuri.

Aceste cifre îngrijorătoare trebuie calificate de scăderea paralelă a numărului de cazuri pozitive, care se ridică la 759.982 (-1.248 în 24 de ore). Un declin continuu de la sfârșitul lunii noiembrie, interpretat de autoritățile sanitare italiene ca un succes al măsurilor adoptate pentru a lupta împotriva noilor contagiuni.

„Situația este încă foarte gravă (…) Suntem în prezența unei circulații susținute a virusului, ceea ce face foarte dificilă urmărirea”, a avertizat miercuri ministrul Sănătății, Roberto Speranza, într-un raportprezentat Parlamentului.

Premierul Giuseppe Conte va anunța joi seară măsurile restrictive care vor fi puse în aplicare pentru sărbătorile de la sfârșitul anului.

Potrivit presei italiene, el ar trebui să anunțe, printre altele, menținerea carantinei de la ora 22:00 până la ora 05:00, interzicerea călătoriei între regiuni din 21 decembrie până pe 6 ianuarie, închiderea continuă a restaurantelor la ora 18:00. inclusiv pe 25 și 26 decembrie, precum și pe 31 de Revelion.

Italia, prima țară puternic afectată de noul coronavirus, a înregistrat un total de peste 1,66 milioane de cazuri de la începutul pandemiei, inclusiv 58.038 de decese.

Articolul precedent73% dintre românii de acasă subestimează valoarea banilor trimiși de diaspora
Articolul următorTrump refuză să spună dacă are încredere în Secretarul său de Justiție, ultraconservatorul Barr