Infecțiile Covid-19 din Anglia scad cu 30% datorită restricțiilor

Infecțiile cu coronavirus din Anglia au scăzut cu aproximativ o treime după restricții, potrivit unui studiu major, anunță BBC.

Unele dintre cele mai afectate zone au cunoscut cele mai mari îmbunătățiri – dar, în ciuda acestui progres, cazurile au rămas relativ ridicate în toată Anglia.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că datele arată că țara nu poate „să ridice încă piciorul de pe pedală”.

Descoperirile Imperial College London s-au bazat pe testarea a peste 100.000 de persoane în perioada 13-24 noiembrie. Studiul React-1 este foarte respectat și ne oferă cea mai actualizată imagine a Covid-19 din țară.

Cercetătorii săi au estimat că rata de reproducere (R) a virusului a scăzut la 0,88. Asta înseamnă, în medie, fiecare infecție tradusă la mai puțin de o altă infecție nouă, astfel încât epidemia se micșorează.

Desfășurat alături de sondajul Ipsos MORI, studiul Imperial a implicat testarea unui eșantion aleatoriu de oameni pentru coronavirus, indiferent dacă au avut sau nu simptome. Rezultatele acestor teste au sugerat o scădere cu 30% a infecțiilor între ultimul studiu și perioada 13-24 noiembrie.

Înainte de aceasta, cazurile se accelerau – dublându-se la fiecare nouă zile, când ultimul studiu a fost raportat la sfârșitul lunii octombrie. Acum cazurile scad, dar mai încet decât au crescut – înjumătățind aproximativ la fiecare 37 de zile.

Totuși, în nord-vest și nord-est – regiuni cu unele dintre cele mai mari numere de cazuri – infecțiile au scăzut cu mai mult de jumătate. Constatările sugerează că cazurile sunt acum cele mai mari în East Midlands și West Midlands.

Lockdown-ul a intrat în vigoare în toată Anglia pe 5 noiembrie, dar datele naționale, bazate pe persoanele cu simptome, sugerează că a existat o creștere a numărului de cazuri în săptămâna următoare.

Articolul precedentDan Petrescu a fost demis de la CFR Cluj
Articolul următorÎn urma controalelor ANPC au fost descoperite un mare număr de măsti de protecție neconforme