DSP a sunat familia unui bărbat decedat de COVID să îi întrebe cum se simte

A doua zi după înmormântare, cei de la DSP au sunat familia unui sibian care și-a pierdut viața în urma infecției cu noul coronavirus, încercând să afle noutăți despre starea de sănătate a acestuia, scrie 3dots.ro.

Din cauza unei operații nereușite, pe care o făcuse în urmă cu 18 ani la Sibiu, Ilie Elisei Brad avea nevoie, o dată la 2-3 ani, de o aspirare internă și mergea de fiecare dată la Cluj-Napoca. Anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, familia a decis să îl ducă pe bătrân la Sibiu.

”I-am făcut test COVID-19 la privat, a ieșit negativ. Dar nu am mers imediat. Când am decis să mergem, totuși, am mers prin UPU, acolo i-a făcut un nou test COVID-19, cel anterior fiind expirat. După 24 de ore testul a fost pozitiv și pus pe tratament pentru COVID”, spune Ilie Brad, fiul lui Ilie Elisei Brad.

Familia nu crede, însă, că bătrânul a fost infectat cu coronavirus, ci că febra pe care o avea era din cauza afecțiunii de care suferea. Pentru că nu ceda febra, familia Brad l-a dus pe bărbatul de 79 de ani la UPU Sibiu, unde i s-a făcut un nou test, care a ieșit pozitiv. Acest lucru se întâmpla sâmbătă, în 31 octombrie. Fiul și nora lui Ilie Elisei Brad nu cred însă acest lucru, mai ales că toată familia a fost alături de el și niciunul dintre membri nu este infectat, nici măcar soția, care are 78 de ani.

”L-am dus cu icter şi l-am adus mort de COVID”, a afirmat bărbatul, în condiţiile în care spune că înaintea internării tatăl său făcuse testul pentru COVID-19, care a fost negativ.
Ilie Brad a spus că va dori să vadă documentele medicale ale tatălui său.

Femeia spune că după ce Ilie Elisei Brad a primit rezultatul pozitiv pentru COVID-19, familia a trecut printr-un coșmar. Timp de aproape o săptămână nu au știut ce se întâmplă cu bărbatul, pentru ca, într-un târziu, duminică, pe 8 noiembrie, la ora 3.30 dimineața, fiul a fost anunțat, printr-un telefon, că tatăl său a murit.

”24 de ore a așteptat în camera aceea tampon să îi vină rezultatul, alte 24 de ore până s-a eliberat un loc la Infecțioase, alte 24 de ore l-am căutat. Nu am știut unde este: ba că e la UPU, ba că e la Infecțioase, ba că e la Chirurgie. A făcut stop cardiorespirator și gata.

Sâmbătă seara am vorbit cu el pe WhatsApp, pe cameră, iar duminică dimineața a intrat în stop cardiorespirator. Nu ne-a anunțat nimeni. Ne-a anunțat brancardierul, care ne cunoștea, e dintr-un sat vecin.

Am sunat peste tot să rugăm să ne spună ceva, că este tatăl nostru și de o săptămână nu știm nimic despre el. Nu am reușit. Noaptea de sâmbătă spre duminică, la 3.30, ne-au sunat să ne spună că a murit”, mai spune Camelia Brad.

Camelia Brad consideră că socrul său nu a avut niciodată COVID-19, ci a fost tratat în baza simptomelor, care, deși aproape identice, erau de la boala lui cronică, nu de la infecția cu SARS-COV-2.

Ilie Brad a mers luni la Morga din Sibiu pentru a-și recunoaște tatăl și a face toate demersurile pentru înmormântare. A depus și o solicitare la DSP Sibiu să i se permită mamei, Ioana Brad, să iasă din carantină 3 ore, pentru a-și înmormânta soțul, iar DSP a permis acest lucru.

”Soțul meu a făcut o solicitare cum se face, cu numele socrului, al soacrei, nu era ca și cum nu ar fi știut despre cine este vorba”.

”Am fost sunat ieri dimineaţă să mă întrebe ce face tatăl meu. Am simtit că mor eu când am auzit această întrebare. Tata era inmormântat cu o zi înainte. Şi-au cerut scuze, le-am spus să se documenteze”, spune Ilie Brad.

 

Articolul precedentSibiu: Medicul şef al Urgenţei celui mai mare spital public din judeţ a demisionat
Articolul următor25 de ani de la moartea lui Corneliu Coposu. Fundația omonimă inaugurează proiectul „25 de ani fără Senior”