Dominic Fritz despre carantinarea Timișoarei: Nu iau eu decizia, eu doar discut / Să fim mult mai responsabili

Dominic Fritz a vorbit la Digi24 despre ipoteza pe care a lansat-o ieri cu privire la probabilitatea aproape sigură de carantinare a Timișoarei. Astăzi, primarul Timișoarei a declarat că nu el ia această decizie și că oamenii ar trebui deja să se simtă responsabili pentru acțiunile lor.

„Este mai bine să luăm o decizie mai devreme decât prea târziu. Trebuie să luăm o decizie de carantină a Timișoarei și a zonei peri-urbane. Oamenii vor putea merge la muncă, dar toate călătoriile neesențiale vor fi interzise”, spune noul primar al Timișoarei.

„Nu este o decizie pe care o iau eu, eu doar o discut. Am putea lua decizia pe 2 săptămâni. Experții susțin că primele rezultate se văd după o săptămână, iar după trei, deja intrăm într-o zonă de platou și chiar scădere a noilor cazuri”, arată Fritz.

„Obiectivul trebuie să fie să luăm acum deciziile, deși sunt dure, pentru ca peste 6 săptămâni, să putem petrece un Crăciun liniștit cu familiile. Fiecare timișorean trebuie să se simtă responsabil pentru propriile acțiuni. Cred că și acum ne putem reduce contactul cu 60-70%, pe lângă purtarea măștii”, adaugă primarul ales în funcție.

De menționat este că Timișoara a trecut deja de indicele de 6 infectări la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Ieri, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, declara că este puțin probabil ca Timișoara să evite impunerea măsurii de carantinare a orașului și zonei metropolitane, având în vedere că se apropie de rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori.

Articolul precedentDonald Trump: ”Alegerile s-au terminat deja, am câștigat în atâtea state” / „Vom merge la Curtea Supremă pentru fraude”
Articolul următorPornhub alte 190 de site-uri, interzise în Thaildanda generând proteste