Dr. Anthony Fauci: Până la începutul lunii decembrie vom ști dacă un vaccin este sigur și eficient

Specialiștii din Statele Unite vor ști sigur dacă au descoperit un vaccin anti-COVID eficient până la începutul lunii decembrie- spune medicul Anthony Fauci, expert în boli infecțioase citat de BBC.

Vaccinul anti-coronavirus va fi disponibil populației doar dacă se descoperă că este sigur și eficient, afirmă imunologul american.

„Până la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie vom ști daca un vaccin este sigur și eficient”, a precizat Dr. Fauci pentru sursa citată.

Totuși, imunizarea  în masă nu va fi posibilă până în 2021, chiar dacă se descoperă că vaccinul ar avea rezultate pozitive, mai afirmă acesta. Primele persoane care vor primi doze de vaccin ar urma să fie cele din categoriile întâi de risc, precum cadrele medicale și vârstnicii.

„Vorbim despre vaccinarea unui procent mare al populației, astfel încât să putem avea un impact semnificativ asupra dinamicii focarului. Însă, cel mai probabil, acest lucru nu va fi posibil până în al doilea sau al treilea trimestru al anului viitor”, a mai spus specialistul american.

Articolul precedentBucurești: Sute de bolnavi de cancer așteaptă testul COVID-19 înainte de internarea în spital
Articolul următorClotilde Armand încă nu a fost validată ca primar al Sectorului 1