China va vaccina 50 de milioane de oameni înainte de Anul Nou Lunar

China intenționează să vaccineze 50 de milioane de oameni din grupul cu prioritate ridicată împotriva coronavirusului înainte de începerea sezonului de vârf al călătoriei de Anul Nou lunar la începutul anului viitor, a raportat vineri South China Morning Post, citat de Reuters.

Beijingul intenționează să distribuie 100 de milioane de doze de vaccinuri făcute de firmele chineze Sinopharm și Sinovac Biotech Ltd, se arată în raport.

China a acordat statutul de utilizare de urgență a două vaccinuri candidate de la Sinopharm și unuia de la Sinovac Biotech. A aprobat un al patrulea, de la CanSino Biologics Inc, pentru uz militar.

Raportul SCMP a declarat că oficialilor chinezi li s-a cerut să finalizeze primele 50 de milioane de doze până pe 15 ianuarie și a doua transă până pe 5 februarie.

Inocularea în masă pentru grupurile cu prioritate ridicată urmărește să reducă riscurile de răspândire a bolii în timpul vacanței anuale de o săptămână, a adăugat raportul.

Grupul cu prioritate ridicată include lucrători din domeniul sănătății, ofițeri de poliție, pompieri, ofițeri vamali, manipulatori de marfă, lucrători în transporturi și logistică.

Provincia Sichuan din China ar putea începe vaccinarea persoanelor în vârstă și a persoanelor cu afecțiuni subiacente la începutul lunii viitoare, după ce va finaliza inoculările pentru grupurile prioritare, au spus oficialii.

Articolul precedentSUA: Comitetul consultativ recomandă autorizarea vaccinului Moderna împotriva Covid-19
Articolul următorSony scoate Cyberpunk 2077 din PlayStation Store