VIDEO Bunicuță de 90 de ani, prima persoană care primește vaccinul Pfizer în Marea Britanie

Autoritățile din Marea Britanie au început vaccinarea în masă cu vaccinul Pfizer, vaccinare care este așteptată să ia avânt după ce mai multe vaccinuri primesc aprobare. Prima persoană vaccinată a fost Margaret Keenan, bunicuță care va împlini 91 de ani anul viitor.

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech, acum aproape o săptămână.

Prima doză a venit într-o rețea de centre de spitale din întreaga țară, unde faza inițială a programului va fi lansată în ceea ce a fost supranumit „Ziua V”.

Prima vaccinată a fost Margaret Keenan, care împlinește 91 de ani săptămâna viitoare. Fostul asistent bijutier a primit doza la Spitalul Universitar Coventry la 6:31 dimineața în timp ce purta o mască chirurgicală și un tricou albastru în spiritul Crăciunului, decorat cu un pinguin de desene animate, purtând o pălărie de Moș Crăciun și o eșarfă roșie.

„Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva COVID-19”, a spus ea. „Este cel mai bun cadou pentru ziua de naștere pe care mi l-aș putea dori, deoarece înseamnă că pot aștepta în sfârșit să petrec timp cu familia și prietenii de Anul Nou, după ce am fost pe cont propriu cea mai mare parte a anului.”

Oficialii din domeniul sănătății publice au cerut publicului să aibă răbdare, deoarece numai cei care prezintă cel mai mare risc de infectare vor fi vaccinați în fazele incipiente. Personalul medical va contacta oamenii pentru a stabili programări, iar majoritatea vor trebui să aștepte până anul viitor înainte de a exista suficient vaccin pentru a extinde programul.

Primele 800.000 de doze se adresează persoanelor de peste 80 de ani, care sunt fie spitalizate, fie au deja programate consultări în ambulatoriu, împreună cu lucrători la case de îngrijire medicală. Ceilalți vor trebui să-și aștepte rândul.

În Anglia, vaccinul va fi livrat la 50 de hub-uri de spitale în primul val al programului, fiind așteptat ca mai multe spitale să-l ofere pe măsură ce lansarea dozelor va crește. Irlanda de Nord, Scoția și Țara Galilor își fac propriile planuri în cadrul sistemului de administrare descentralizată al Regatului Unit.

Problemele logistice încetinesc distribuția vaccinului Pfizer, deoarece acesta trebuie păstrat -70 grade Celsius.

 

Articolul precedentAlegerile s-au încheiat: Când vom avea un parlament și guvern nou? / Programul sfârșitului de an
Articolul următorMaia Sandu anunță moțiune împotriva guvernului Chicu dacă acesta nu demisionează