Marea Britanie este prima țară din lume care aprobă folosirea vaccinului Pfizer/BioNTech

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech, potrivit Reuters.

Un vaccin este văzut ca cea mai bună șansă pentru planetă de a reveni la o anumită aparență de normalitate pe fondul unei pandemii mondialăcare a ucis aproape 1,5 milioane de oameni și a răsturnat economia globală.

Guvernul a acceptat astăzi recomandarea de la Agenția independentă de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) de a aproba vaccinul COVID-19 Pfizer-BioNTech pentru utilizare, a spus guvernul.

Vaccinul va fi disponibil în Marea Britanie începând de săptămâna viitoare.

Comitetul pentru vaccinuri din Marea Britanie va decide ce grupuri prioritare vor primi primul vaccin, cum ar fi rezidenții la domiciliu, personalul de sănătate și îngrijire, persoanele în vârstă și persoanele care sunt clinic extrem de vulnerabile.

Atât Pfizer-BioNTech, cât și compania americană de biotehnologie Moderna au raportat concluzii preliminare cu o eficiență de peste 90% – o rată neașteptat de mare – în studiile vaccinurilor lor, care se bazează pe tehnologia ARN mesager (mRNA).

Pfizer a declarat că autorizația de utilizare de urgență a Marii Britanii marchează un moment istoric în lupta împotriva COVID-19.

„Această autorizare este un obiectiv către care lucrăm de când am declarat pentru prima dată că știința va câștiga și aplaudăm MHRA pentru capacitatea lor de a efectua o evaluare atentă și de a lua măsuri în timp util pentru a ajuta la protejarea oamenilor din Marea Britanie”, a declarat CEO Albert Bourla.

„Pe măsură ce anticipăm autorizații și aprobări suplimentare, ne concentrăm pe deplasarea cu același nivel de urgență pentru a furniza în siguranță un vaccin de înaltă calitate în întreaga lume.,

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că programul va începe la începutul săptămânii viitoare. Spitalele, a spus el, erau deja gata să o primească. „Este o veste foarte bună”, a spus acesta.

Articolul precedentGeorge Simion (AUR) la Alba Iulia: Nu lăsăm Guvernul să interzică sărbătorile naționale și creștine, să închidă afacerile și piețele
Articolul următorSuedia: Femeie arestată după ce și-ar fi ținut fiul prizonier în casă timp de trei decenii