Australia: Spectacolul de artificii de Revelion din portul Sydney va dura doar câteva minute

Focul de artificii de Revelion din portul din Sydney va dura doar câteva minute din cauza pandemiei, iar în zonă vor avea acces doar persoanele care au rezervare la restaurantele, cafenelele și hotelurile din zonă- scrie Reuters.

Locurile din portul Sydney cu cea mai bună vizibilitate, unde în anii anteriori mii de oameni obișnuiau să vadă spectacolul de artificii de 12 minute, vor fi rezervate anul acesta doar pentru lucrătorii din domeniul sanitar care au tratat pacienţi COVID-19 şi pompierilor.

Deși numărul îmbolnăvirilor din Australia a scăzut semnificativ,  premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a declarat că numărul celor prezenţi la eveniment va fi limitat. „Evenimentele de sărbătorire a Revelionului vor fi un simbol al speranţei şi optimismului cu privire la anul viitor”, a declarat Berejiklian reporterilor din Sydney.

„Însă, cu excepţia cazului în care aveţi o rezervare într-un restaurant sau cafenea, vă rog să nu vă aşteptaţi să mergeţi”, a adăugat ea. Persoanele care nu au rezervare nu vor putea avea acces, a precizat Berejiklian.

Australia a înregistrat în total puţin peste 27.600 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 907 de decese, cu mult sub cifrele din alte ţări dezvoltate.

Statul Victoria – epicentrul focarului de COVID-19 din Australia – a anunţat că de zece zile nu a mai fost detectat niciun caz de infectare.

Articolul precedentPrognoza meteo noiembrie: O masă de aer rece ajunge deasupra României
Articolul următor40.000 de teste rapide COVID-19 vor ajunge săptămâna viitoare în spitale