Raed Arafat: Nu aplicăm discriminări celor nevaccinați / În străinătate, s-ar cere vaccin pentru a călători

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că autorităţile române nu s-au gândit să aplice discriminări de restricţionare a persoanelor care nu se vaccinează. În schimb, este posibil ca în anumite zone din străinătate să fie cerută vaccinare cetăţenilor români pentru a se putea deplasa acolo, potrivit Agerpres.

„Nu înseamnă (vaccinarea n.red) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună ‘poţi să vii dacă eşti vaccinat’. E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta”, potrivit lui Raed Arafat.

„În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a afirmat şeful DSU sâmbătă seara, într-o emisiune la Antena 3.

Raed Arafat a mai adăugat că abia aşteaptă să se vaccineze şi el şi că aspectul cel mai important al vaccinării anti-COVID-19 este că chiar dacă o persoană va face apoi forme uşoare de coronavirus, nu se va mai ajunge la forme severe şi la sechele pulmonare sau la alte organe care să rămână pe perioade lungi sau chiar pe viaţă.

El a arătat că începutul vaccinării nu înseamnă că sfârşitul pandemiei şi intrarea în relaxare, fiind de aşteptat ca starea de alertă să fie prelungită din nou de către autorităţi.

 

Articolul precedentJeremy Clarkson, realizatorul Top Gear, și-a petrecut Crăciunul luptând cu coronavirusul
Articolul următorSenatorii republicani vor încerca întoarcerea rezultatului alegerilor / Ce șanse au?