A început campania de vaccinare anti-COVID în Sibiu și Prahova

Campania de vaccinare anti-COVID a început joi dimineaţa şi în judeţul Sibiu, prima persoană imunizată fiind directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dr. Remus Călin Cipăian, iar a doua – managerul unităţii medicale, lt. col. dr. Constantin Vlase, potrivit Agerpres.

Conform directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, col. dr. Daniel Chelcea, la Sibiu au ajuns în acest prim lot un număr de 975 de doze de vaccin, distribuite către centrele de imunizare din judeţ – la SCJU, Spitalul de Pediatrie, Spitalul Militar de Urgenţă, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Psihiatrie.

La SCJU s-au înscris pe lista celor care vor fi vaccinaţi circa 1.700 din cele 2.500 de cadre medicale ale spitalului.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început, joi, în Prahova, primul cadru medical vaccinat fiind asistenta-şefă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, potrivit Agerpres.

Conform Prefecturii Prahova, pentru faza I a vaccinării împotriva COVID-19, în care va avea loc imunizarea personalului medico-sanitar, la nivelul judeţului au fost amenajate 14 centre de vaccinare, dintre care patru la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Pentru prima fază, în Prahova au fost solicitate 975 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Articolul precedentMetroul nu va circula în noaptea de Revelion / Care va fi programul în primele 3 zile ale anului
Articolul următorJandarmeria avertizează că nu va renunța la amenzi de Revelion: Nu vom face nici de data aceasta foarte multe excepții