18.000 de euro pe lună, venitul unui șef de la Autoritatea Rutieră Română / Directoarea susține că este o greșeală

18.000 de euro pe lună este venitul obținut în 2020 de Aurelia Surulescu, șef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română. Surulescu a debutat în câmpul muncii ca prelucrător prin așchiere la Electroaparataj și apoi dactilografă dar, are un master în Securitatea Comunitară și Terorism. Fostă sefă a Serviciului de Protocol la sectorul 6 a intrat în Ministerul Transporturilor direct pe postul de Șef Serviciu la Achiziții Publice. La capitolul cariera politică, Aurelia Surulescu este membru PSD și vicepreședinte PSD sector 6, potrivit HotNews.

UPDATE Aurelia Surulescu susţine că „s-a strecurat o eroare materială” în privinţa venitului său salarial şi că în realitate câştigă doar 1.360 de euro pe lună.

„Am constatat faptul că, în declaraţia depusă de subsemnata, s-a strecurat o eroare materială în ceea ce priveşte venitul salarial pe anul 2019, obţinut de la ARR pentru funcţia de director general al ARR, în declaraţie fiind înscrisă în mod eronat suma de 714.180 lei, valoare ce induce ideea că venitul lunar salarial ar fi fost în cuantum de 59.515”, precizează Surulescu, într-un drept la replică.

Potrivit declarației de avere, afișată pe site-ul Autorității Rutiere Române, Aurelia Surulescu este, oficial, cel mai bine plătit bugetar din România. Conform propriei declarații de avere, Surulescu a avut venituri în 2020 în valoare de 1.031.240 de lei, mai exact 18.000 de euro lunar.
Valeriu Nicolae a semnalat a semnalat situația într-un editorial în Libertatea, informații preluate și de Vlad Mixich într-o postare pe Facebook.
„18.000 Euro pe luna (!) a fost salariul castigat in 2020 de Aurelia Surulescu, sef serviciu administrativ la Autoritatea Rutiera Romana. Pregatirea profesionala care a calificat-o pe doamna la acest salariu de merit: prelucrator prin aschiere, facultate neacreditata facuta la 45 de ani si sefa la partid (partidul pesedeu in cazul ei, dar nah, putea fi oricare altul). Vrednica este!”, a scris acesta pe Facebook.
Articolul precedentItalia: Mario Draghi, mandatat de preşedintele Mattarella cu formarea noului guvern
Articolul următorAdministraţia Joe Biden suspendă planul reducerii efectivelor militare americane din Germania