Ce performanță! 3 gimnaste românce au obținut câte 3 medalii la Campionatul Mondial!
După bronzul olimpic câștigat de Ana Maria Bărbosu la Paris, vin vești bune și de la gimnastica aerobică! România a strălucit la Campionatele Mondiale pentru juniori de la Pesaro, unde a obținut 3 medalii: una de argint la Trio și două de bronz, în probele de Grup și Aerobic Dance. Performerele echipei noastre naționale au fost Melissa Fărcuță, Emma Rotaru și Raisa Alexe, sportive care au urcat de trei ori pe podiumul mondial!
„Tricolorii” s-au întors triumfători de la Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică din Italia. Pentru delegația României participarea la competiția de la Pesaro a fost o premieră, iar sportivii au obținut rezultate foarte bune!
În proba de Trio, echipa formată din Melissa Fărcuță, Emma Rotaru și Raisa Alexe a urcat pe a doua treaptă a podiumului mondial, locul întâi fiind ocupat de Italia, iar locul 3 de echipa Ungariei.
„Sunt extrem de mândră de ceea ce am realizat la Campionatul Mondial. Câștigarea medaliei de argint in proba de Trio înseamnă enorm pentru mine. A fost o competiție dificilă, dar am dat totul. Am lucrat ca o echipă si am fost foarte concentrate, ceea ce face ca această realizare să fie si mai specială. Desigur, dorința de a avea un rezultat si mai bun a existat, dar să fiu pe podium alături de colegele mele minunate, Raisa si Emma, îmi aduce bucurie si mă motivează sa continui și să devin și mai bună. Eu sunt cu o norocoasă pentru că pe lângă argintul de la Trio, am participat și la câștigarea celor două medalii de bronz de la Grup și Aerobic Dance” – Melissa Fărcuță, componentă a echipei naționale de gimnastică aerobică a României.
Prima medalie de bronz a fost câștigată în proba de Grup, de Alessia Vrânceanu Panciu, Alexandra Andrei, Melissa Fărcuță, Raisa Alexe, Emma Rotaru.
„Suntem fericiți pentru această realizare având in vedere ca este primul nostru campionat mondial de juniori și am adus acasă 3 medalii. A fost un concurs intens si plin de emoții. Perioada de pregătire a fost cea mai dificilă. Am avut puțin timp la dispoziție, nu am fost feriți de accidentări și am avut puține concursuri de verificare pentru a fi în formă înaintea Campionatelor Mondiale din Italia. Cu toate acestea, ne-am întors acasă cu 3 medalii și am lucrat ca o echipă până în ultima secundă” – Alessia Vrânceanu Panciu, componentă a echipei naționale de gimnastică aerobică a României.
A doua medalie de bronz a venit din partea fetelor de la Aerobic Dance: Emma Rotaru, Melissa Fărcuță, Raisa Alexe, Alexandra Andrei, Bianca Voicu, Isabel Colioglu, Maria Toma și Bianca Cîmpean.
La individual feminin, Alessia Vrânceanu Panciu a terminat competiția pe locul 4, iar în proba de cuplu, Bianca Voicu și Daniel Anton s-au clasat pe locul 5.
Cristiana Spînu, coordonatorul principal al lotului național de juniori de gimnastică aerobică al României, este mândră de sportivii pe care îi pregătește alături de Mariana Mezei.
„A fost un concurs foarte greu și mă bucur mult pentru rezultatele obținute. Ne-am dorit medalii și am muncit cu toții mult pentru ele. Îi felicit pe toți.  A fost prima ediție de Campionat Mondial de juniori și este o mare realizare că am obținut  3 medalii”- Cristiana Spînu, coordonator principal al lotului național de juniori de gimnastică aerobică al României.
Sportivii au fost însoțiți în Italia de cele două antrenoare, Cristiana Spînu și Mariana Mezei, și de Mirela Szemerjai, pregătire fizică, și Daniela Stănescu, asistent medical.
Emoțiile continuă pentru gimnaștii români la mondialele din Italia. Seniorii vor concura în perioada 27-29 septembrie la cea de-a 18 ediție a campionatelor mondiale. Miza este dublă: medalii la Pesaro și calificarea la Jocurile Mondiale din China de anul viitor! Din echipa „tricoloră” fac parte: Daria Mihaiu, Claudia Ristea, Larisa Șuiu, Mara Dragomir, Leonard Manta, Antonio Surdu, Darius Branda, Daniel Țavoc, Vlăduț Popa, Mădălin Boldea. Ei sunt însoțiți la competiție de antrenoarea Mădălina Cioveie și de asistenta medicală Petra Teleman.
Foto: facebook/ Federatia Romana de gimnastica
Articolul precedentECLIPSA inelara de SOARE – 2 octombrie