Augustin Zegrean și Florin Iordache- candidați la șefia Consiliului Legislativ

Pentru șefia Consiliului Legislativ și-au mai depus candidatura fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, deputatul PSD, Florin Iordache și actualul secretar al instituției, Ionuț Duli Mazâlu. Plenul reunit al Parlamentului ar urma să voteze noul președinte al Consiliului Legislativ astăzi de la ora 16- anunță știrile Digi24.

Augustin Zegrean este susținut de PNL, în timp ce social-democrații vor ca în fruntea instituției să fie Florin Iordache, după acesta s-a retras de pe listele PSD pentru parlamentare.

Deputații și senatorii vor alege și viitorul președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare, din cadrul Consiliului Legislativ. Pentru această poziție s-au înscris senatorul USR, George Dircă, Augustin Zegrean și Andrei Chiochiu.

Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață. Şefii de aici, numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu au o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocaţi.

Articolul precedentDNA cere ridicarea imunității parlamentare a lui Bănicioiu. El e acuzat de luare de mită și trafic de influență
Articolul următorPNL a depus la BEC listele de semnături pentru alegerile parlamentare