USR Sector 5 i-a denunțat la DNA pe Gabriel Florea și Gabriela Firea, după scandalul creat la conferința lui Nicușor Dan

USR Sector 5 a formulat un denunţ penal la DNA împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, şi a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Denunțul se referă la infracţiunile de abuz în serviciu şi de împiedicare a exercitării drepturilor electorale, după ce mașinile de salubrizare ale sectorului i-au bruiat conferința de presă a condidatului la Primăria Capitalei Nicușor Dan. 

Mesajul postat pe Facebook de USR București:

„Ieri, USR Sector 5 a înaintat Directiei Naționale Anticorupție un denunț penal împotriva lui Daniel Florea și a Gabrielei Firea, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și de împiedicare a exercitării drepturilor electorale.
Deoarece comportamentul mizerabil este deja marcă înregistrată PSD, Daniel Florea a orchestrat perturbarea prin zgomot (claxoane, motoare ambalate) și dușuri cu dezinfectant a participanților la conferința de presă susținută de Nicușor Dan ieri, candidatul dreptei la primăria capitalei. Totodată, în zona în care Nicușor susținea conferința de presă au fost parcate autoutilitarele inscripționate cu însemnele primarului (#DF, #Fapte) pentru a obtura vederea spre zona pentru care Nicușor propune metrou ușor pe infrastructura existentă de cale ferată, în vreme ce #DF o desființează.
Evenimentul acesta vine după episodul din 6 iunie, când PSD și-a trimis reprezentantul „de seamă”, Aurelian Bădulescu, să boicoteze o altă conferință de presă, vorbind peste Nicușor Dan și nepermițându-i acestuia să-și expună punctul de vedere.
Firea, Florea și prietenii lor sunt nervoși pentru că e doar o chestiune de timp până pierd Bucureștiul. Tic Tac!”

Reamintim că pe 18 iunie, Candidatul USR-PNL la Primăria Capitalei, Nicușor Dan a susținut o conferință de presă în sectorul 5, dar a fost din nou bruiat, de această dată de mașinile de gunoi ale primăriei de sector. Mașinile au claxonat încontinuu și au împroșcat chiar cu dezinfectant asupra celor prezenți la conferință.

În urma evenimentului, un polițist local a venit la fața locului și nu i-a amendat pe cei din mașinile de salubritate, ci l-a rugat pe Nicușor Dan să-și mute conferința pe trotuar. Mai târziu, s-a aflat că respectivul polițist a fost acuzat de luare de mită și chiar și-a recunoscut fapta în fața procurorilor.

580 de lei a primit amendă fiecare dintre șoferii angajați la firma de salubritate a sectorului 5 al Capitalei, după bruiajul de la conferință.

Articolul precedentTragedie în Iași: 3 fete sub 10 ani s-au înecate într-un lac de acumulare
Articolul următorȘeful de la Investigarea Criminalității Economice din cadrul Poliției Capitalei, demis după ce a fost acuzat într-un dosar de corupție