USR și PLUS au adoptat fuziunea: cum se va numi partidul și cine îl va conduce

Delegații USR și PLUS au adoptat sâmbătă, 15 august, fuziunea celor două partide. Cele două formațiuni politice fuzionează într-una singură, cu numele de USR PLUS, care va avea temporar doi copreședinți, conform Digi24.

Fuziunea a fost votată în timpul congresului online la care au participat delegații celor două partide. Dintre aceștia, în favoarea fuziunii au votat 76.1% din membrii USR și 83.43% din membrii PLUS.

În urma fuziunii, Birourile locale, județene și naționale vor fi reunite. Până când Tribunalul va aproba din punct de vedre legal fuziunea celor două partide, conducerea noului partid va fi asigurată de Dan Barna și Dacian Cioloș, în calitatea de copreședinți.

Fuziunea putea fi anticipată, având în vedere alianțele din trecut ale celor două partide. Până acum, USR și PLUS s-au aliat pentru alegerile euroaparlamentare și prezidențiale din 2019, iar mai apoi pentru alegerile locale din acest an.

De asemenea, cele două partide, în curând comasate într-unul singur, au încheiat alianțe cu PNL pentru susținerea unor candidați comuni pentru primăriile din București.

Articolul precedentFetiță de 12 ani, prinsă ca juca la un cazino din Australia
Articolul următorIMM-urile se pot digitaliza cu fonduri în valoare de 150 de milioane de euro / Fonduri acordate și dezvoltării de produse noi, inovative