Trump susține că propunerea lui Biden pentru vice-președinția SUA, Kamela Harris, nu ar fi eligibilă pentru funcție

Donald Trump susține că a auzit că propunerea lui Joe Biden pentru funcția de vice-președintele SUA, Kamala Harris, nu ar fi eligibilă pentru această funcție, scrie BBC

Președintele american a lansat această teorie după ce și un profesor conservator i-a pus la îndoială eligibilitatea Kamalei Harris. Ea s-a născut dintr-un tată jamaican și o mamă indiană, în Oakland, California, pe 20 octombrie 1964.

De ani de zile, Trump susține că Barack Obama nu s-ar fi născut în SUA.

Joe Biden și-a anunțat marți propunerea pentru funcția de vicepreședinte: Kamala Harris, prima femeie afro-americană propusă vreodată pentru această funcție.

Trump a declarat în cadrul unei conferințe desfășurate joi că a auzit această informație și s-ar fi gândit că democrații ar fi verificat eligibilitatea unui candidat înainte să-l anunțe.

El a adăugat că „reporterul spune că Kamela Harris nu s-a născut în America, ceea ce este o problemă serioasă”. Reporterul a replicat că nu există niciun dubiu că candidata este născută în SUA, dar că nu este cert dacă părinții ei ar fi avut permis de reședință permanent legal la acea dată.

Mai devreme în ziua de joi, sfătuitoarea lui Trump, Jenna Ellis, a repostat o postare de pe Twitter în care un șef al unui grup conservativ își punea întrebări cu privire la eligibilitatea candidatei Kamela Harris la funcția de vice-președinte.

Profesorul conservator Eastman se bazează pe ideea că, în Constituție, se spune explicit: „nicio persoană în afara uneia născute natural în SUA nu poate candida la o funcție prezidențială”.

Astfel, Kamal Harris nu ar putea candida dacă, de exemplu, părinții ei erau prezenți în SUA la nașterea ei doar cu o viză de student.

Dar, un expert în drept constituțional, a declarat pentru CBS News că acuzațiile profesorului  Eastman sunt puerile și că este clar că candidata la vice-președinția SUA este născută în această țară natural.

 

 

Articolul precedentFocar COVID la IPJ Timiș: 11 polițiști infectați
Articolul următorGrecia extinde restricțiile, inclusiv pentru România, până la sfârșitul verii