Ședința de Guvern: Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile / Se gestionează al treilea val de relaxare

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat au susținut o serie de declarații, în cadrul ședinței de Guvern de azi. 

În primul rând, Nelu Tătaru a anunțat că s-a decis prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând cu data de 17 iunie. Între timp, se gestionează un al treilea set de măsuri, susține Ministrul Sănătății.

Declarații lui Nelu Tătaru:

  • Grădinițele, creșele și afterschoolurile, își reiau activitatea, după un set de măsuri. Măsurile anunțate sunt aici;
  • Reluarea activității în sălile de fitness, tot cu regulile stabilite. Regulile sunt aici;
  • Redeschiderea mall-urilor, fără deschiderea locurilor de joacă, zonelor de servire a mâncării sau cinematografelor;
  • Se pot ține slujbe sau adunări religioase în interior, ținându-se cont numărul de suprafața lăcașului de cult;
  • Orice eveniment privat organizat în interior se poate desfășura cu maxim 20 de persoane iar eveniment privat din exterior se pot desfășura cu maxim 50 de persoane.

Raed Arafat a ținut și el să facă câteva precizări. Purtarea măștilor în spațiile închise, deci și în mijloacele de transport, rămâne obligatorie.

În plus, vor fi redeschise și anumite vămi. Referitor la transportul aerian, se va emite periodic lista cu țările în care, la întoarcere, nu va mai fi nevoie de izolare la domiciliu, dar și țările în care se vor relua zborurile cu și spre România.

Cu privire la decizia Guvernului de a ține restaurantele deschise, Arafat a ținut să precizeze: „Nu putem relaxa totul de-odată”. El consideră că dacă se respectă toate măsurile de igienă, se pot relaxa și alte restricții.

 

 

 

Articolul precedentPrimul bebeluș născut cu coronavirus în Romania, al doilea caz la nivel mondial
Articolul următorSenatul a aprobat anularea amenzilor din timpul stării de urgență / Cei care deja le-au plătit, vor primi banii înapoi