Primarul din Seul a fost găsit mort / El ar fi fost acuzat de hărțuire sexuală

Trupul neînsuflețit al primarului capitalei sud-coreene Seul, Park Won-soon, a fost găsit de polițiști pe Muntele Bukak. Acesta fusese dat dispărut de fiica sa joi, potrivit BBC News. 

Fiica primarului a dat alarma după ce ar fi primit un mesaj de la tatăl ei înainte ca acesta să-și părăsească locuința. Acesta a fost găsit pe Muntele Bukak, fără suflare, chiar lângă locul unde telefonul acestuia fusese localizat.

Nu a fost înaintată nicio cauză oficială a decesului.

Se zvonește că o angajată ar fi depus o plângere pentru abuz sexual împotriva lui Park, cu doar câteva ore înainte de tragicul eveniment.

Associated Press a obținut o informație conform căreia primarul Seul-ului nu ar venit la muncă joi și ar fi anulat o întâlnire oficială cu un oficial al președintelui sud-coreean.

Aproape 600 de polițiști și câini antrenați au participat la operațiunea de găsire a lui Park Won-soon. Mai mult, sute de oameni s-au adunat la un spital local, unde se credea că ar fi fost transportat primarul.

Park Won-soon a fost pentru prima oară ales primar în Seul în 2011. Anul trecut, el a fost reales în ultimul său mandat, al treilea.

Park era membru în partidul liberal-democrat al președintelui sud-coreean Moon Jae-in, fiind creditat cu mari șanse la a intra în lupta pentru alegerile prezidențiale din 2022.

Odată cu realegerea în al treilea mandat la Seul, Park a făcut istorie fiind primul primar al Seul-ului reales în al treilea mandat. Ca avocat, primarul este creditat cu prima, ironic, prima condamnare a Coreei de Sud pentru hărțuire sexuală.

Articolul precedentAmbasadorul Rusiei la Chișinău explică de ce nu pot fi retrase trupele ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova
Articolul următorNelu Tătaru: În cazul a 10.000 de cazuri de infectare în 3-4 zile, la nivelul țării, se impune starea de urgență