Președintele Iohannis a fost informat că AUR intră în Parlament, dar nu a crezut

Atât PNL, cât și PSD au avut sondaje realizate pentru partide de către institute independente, în toată perioada de dinaintea alegerilor, scrie libertatea.ro.

Chiar dacă nici unul nu a văzut progresia AUR până la 9%, cât au luat în alegeri, „existau semne, aveau undeva la 5%”, spune unul dintre oamenii care au cunoștință de cele două sondaje. Pe acest fond, un important lider PNL i-a abordat pe președinte și pe premier.

Sondajele de opinie ale celor două institute care au lucrat pentru PNL și PSD au arătat AUR spre 5%, cu o creștere destul de mare în ultimele săptămâni”, explică unul dintre oamenii specialiști cu aceste cifre. „Faptul că sunt sondaje numite interne ale partidelor nu înseamnă că le fac partidele. Iar ele indicau un trend”, explică sursa. Un lider din PNL a sesizat creșterea noii mișcări.

„Cu două săptămâni înaintea alegerilor, el a văzut cele mai recente cifre. La întâlnirea din 24 noiembrie a liberalilor cu președintele Iohannis, de la Vila Lac, colegul nostru i-a ridicat problema AUR”, povestește unul dintre liberalii prezenți la discuția cu șeful statului.

Se pare că nici Klaus Iohannis, nici Ludovic Orban nu au dat crezare avertismentelor date de sondajele de opinie.

Potrivit rezultatelor parțiale ale alegerilor, după centralizarea voturilor din 99,04% din secțiile de votare, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a câștigat 8,99% la Camera Deputaților și 9,08% la Senat.

Articolul precedentExplicațiile psihologului Andra Tănăsescu: Ce-i datorăm Eului din viitor?
Articolul următorToate cele 50 de state și DC și-au certificat acum rezultatele alegerilor prezidențiale