Partidul Ecologist Român, acest veritabil cimitir al elefanților: Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Marian Vanghelie, Cătălin Rădulescu…

Mișcarea ecologistă ia avânt peste tot în lume, iar oamenii devin tot mai conștienți de răul pe care l-am produs și-l producem zi de zi acestei planete. Niciun partid nu mai poate ignora componenta de mediu. Astfel că, în Occident, partidele ”verzi” au devenit tot mai puternice și au acces la actul de guvernare.

Cu o orientare situată de la centru-stânga la extrema stângă chiar, aceste partide au devenit tot mai vocale, cu priză tot mai mare în rândul electoratului tânăr.

Cameleonul românesc

Iar România nu putea face excepție: USR și AUR sunt cele mai vocale partide care militează pentru stoparea defrișării pădurilor, ecologie sustenabilă etc. Am avut tot mai multe proteste în ultimii doi ani legate de defrișarea pădurilor (AUR) sau calitatea aerului, proiecte legislative (USR).

Ei, dar ne întrebăm ce este atunci și ce face Partidul Ecologist Român, PER?! Răspuns: gargară sau un mare nimic.

Un partid care s-a și văzut purtat pe brațe de tineretul ecologist doar pentru că… ei și-au luat acest nume.

Parteneriat cu Dragnea

În 2019, înainte de alegerile europarlamentare, PER a semnat un protocol de colaborare cu Liviu Dragnea și PSD. Înțelegerea a fost ca partidul să nu se prezinte cu candidați în alegeri și să susțină, împreună cu PNȚCD, candidații PSD.

Un partid de nișă

Sigur, PER-ul a vociferat sus și tare că este un partid de talie europeană, cu prestigiu, dar nimeni nu i-a luat vreodată în serios, în special electoratul.

La ultimele alegeri, Partidul Ecologist a obținut un scor slab, puțin peste 1%. Potrivit BEC, la alegerile locale din 27 septembrie, PER a strâns 116.000 de voturi, adică 1,46%.

Expirați din toate partidele…

Anul acesta însă, PER-ul a vrut să ne arate că joacă la nivel mare și a făcut transfer politic după transfer. De unde? În special tot ce a aruncat PSD-ul.

Dăm doar câteva exemple de politicieni ”verzi” până în măduva fagului uscat: Șerban Nicolae, Codrin Ștefănescu, Liviu Pleșoianu, Marian Vanghelie, Marcel Pavel, Cătălin Rădulescu, Aurelian Pavelescu.

Șerban Nicolae recunoaște că a intrat în partid pentru că i s-a oferit un loc pe liste pentru alegerile parlamentare după ce nu s-a regăsit pe listele PSD, iar Cătălin Rădulescu a găsit tribuna unui partid de unde să își promoveze elucubrațiile, după ce a fost dat afară din PSD.

„Ne place ideea de ecologism”, a explicat Rădulescu motivul pentru care a intrat în partidul lui Dănuț Pop, după care a continuat cu teorii ale conspirației și cu un discurs anti-mască.

În PER au ajuns și artiști, printre care Marcel Pavel sau Sanda Ladoși, care candidează în Mureș pe listele partidului pentru alegerile parlamentare. În perioada pandemiei, Marcel Pavel s-a remarcat prin pozițiile pe care le-a avut în legătură cu coronavirusul, scrie Digi24. Deși bolnav de COVID, spitalizat sub tratament, Marcel Pavel scria pe Facebook că nu crede în virus și că el consideră că are o „dublă pneumonie”.

„Nu am declarat și nu susțin faptul că există acest virus ordinar. Întrebați-i pe cei care l-au inventat și l-au răspândit pe întreaga planetă!”, afirma Marcel Pavel.

Curată ecologie, coane!….

Articolul precedentClaudiu Târziu (AUR): Se întreține o atmosferă de panică și nu se indică soluții. Guvernul se joacă de-a măsurile
Articolul următorO nouă solicitare la CEC de excludere a lui Dodon din cursa electorală din R. Moldova