Numire discutabilă a PNL: Fost manager în industria farma, numit director interimar al Agenției Naționale a Medicamentului

Bujor Eugen Almășan, fost managing director al companiei farma IQVIA, a fost numit miercuri director interimar al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, instituția care decide, printre altele, ce medicamente intră pe piața din România.

Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Bujor Eugen Almășan a fost promovat în această funcție după ce a fost, anterior, consilier în Ministerul Sănătății, la cabinetul secretarului de stat Horațiu Moldovan.

Ce spunea Ludovic Orban la preluarea guvernării în 2016:

  • „Mâine după ședința de guvern asta e prioritatea – depesedizarea! După care urmează audit la fiecare minister pentru organigramă, și audit la fiecare entitate subordonată ministerelor pentru că vrem să venim cu pasul al doilea de restructurare care să vizeze agenții, autorități, oficii, comisii, comiții, comitete”
  • „Cine-i leneş, cine s-a obişnuit să-şi ia leafa fără să facă nimic va pleca. Să demarăm curăţarea administraţiei publice de demnitarii care nu şi-au făcut treaba – secretari de stat, secretari generali, etc.. Aştept să fac febră musculară de la semnarea deciziilor de eliberare din funcţii a celor care nu şi-au îndeplinit sarcinile, să terminăm odată cu pilăraia şi nepotismul. Opriţi toate concursurile organizate de precedentul guvern. Domnule ministru de Externe, vă rog să verificaţi numirile de consuli, rechemaţi-i pe toţi cei care nu au nici o legătură cu diplomaţia. Am semnat deja decizii de eliberare ale unor demnitari şi funcţionari publici care erau băiatul vreunui politician sau altul, iar numele lor vor fi cunoscute în momentul în care deciziile respective vor fi publicate în Monitorul Oficial”.
Articolul precedentBrazilia a înregistrat marți cel mai mare număr zilnic de decese cauzate de coronavirus
Articolul următorStarea de alertă, votată în Parlament