Noi dezvăluiri despre numirile politice ale PNL: Fiul unui primar a fost numit director la Ape în Sibiu

Primarul din Gura Rîului, Gheorghe Călin s-a asigurat că ambii săi băieţi au primit slujbe de director la stat. Fiul său mai mare, Gheorghe Călin (George) este directorul la Apele Române Sibiu. El a luat locul mai experimentatului Mircea Sandu Bîrs, inginer cu state vechi, scrie Sibiu Independent.

Cel de-al doilea fiu, mezinul Ioan Călin (Ioni) a ajuns director de producţie la Drumuri şi Poduri SA Sibiu, firma Consiliului Judeţean Sibiu.

George Călin, noul director al Apelor Române Sibiu a terminat Managementul Turismului la Facultatea de Ştiinţe Economice Sibiu. Este co-proprietar la o cafenea din Aeroportul Internaţional Sibiu.

Ioan Călin (Ioni) a terminat în anul 2015 Facultatea de Inginerie şi este acum director de producţie la Drumuri şi Poduri Sibiu, alături de nou numitul director general, Emilia Răcuciu, soţia primarului oraşului Sălişte.

Cazul Ovidiu Ianculescu

Libertatea a prezentat vineri probe care atestă că politizarea de la Apele Române a fost un proces extrem de amplu. Inginerul Ovidiu Ianculescu susține că cel puțin 19 directori de instituții au fost înlocuiți pentru a face loc unor oameni de la partid.

Președintele Klaus Iohannis respinge „categoric orice demers de numire în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile cerute de lege și nu au experiență în domeniul în care sunt propuse, după ce publicația recorder.ro a publicat un reportaj privind demisia inginerului Ovidiu Ianculescu din funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș deoarece „postul său era promis unui membru PNL”, după cum scrie publicația citată.

Potrivit reportajului Recorder.ro intitulat „Singur împotriva partidului. „Copile, nu te pune cu ei că te vor face praf!”, Ovidiu Ianculescu este inginer și, la numai 36 de ani, a ajuns directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, o instituție cu peste 400 de angajați, care gestionează infrastructura de apă din șase județe. Nu a fost niciodată membru al unui partid politic și și-a câștigat funcția exclusiv pe baza pregătirii profesionale: a terminat o facultatea de construcții hidrotehnice, a condus șantiere și a dat un concurs pentru care a fost nevoit să stăpânească o bibliografie stufoasă și sute de pagini de legislație.

La începutul acestui an, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, Ianculescu s-a trezit cu trimișii acestuia în birou: i s-a pus în față o coală albă și i s-a cerut să-și dea demisia pentru că postul său era promis unui membru PNL. Ovidiu Ianculescu s-a consultat cu colegii mai bătrâni și cu un avocat, dar toți i-au spus același lucru: „Copile, astea sunt vremurile. Nu te pune cu partidul aflat la putere, că te vor face praf”. Așa că și-a dat demisia.

Când a ajuns acasă, Ianculescu a fost întrebat de fiul său de șase ani de ce și-a pierdut funcția și n-a știut ce să-i spună. Atunci și-a dat seama că nu vrea să țină capul plecat și s-a hotărât să riposteze.

Mărturia lui ne arată cum funcționează, de fapt, depolitizarea instituțiilor publice promisă de Ludovic Orban în momentul preluării mandatului de prim-ministru: în domeniul gospodăririi apelor, 13 membri PNL fără nicio expertiză în domeniu au primit funcții de directori în ultima perioadă.

Articolul precedentÎncă un lider USR cu probleme la CV: Raoul Trifan, primul pe listele USR-PLUS pentru Senat, Timiș, n-a terminat facultatea
Articolul următor10.000 polițiști pe străzi în toata țara de 1 decembrie pentru vizarea respectării măsurilor de combatere a coronvirusului