Nicușor Dan își va prelua mandatul cu o întârziere de cel puțin o săptămână

Nicușor Dan își va prelua mandatul cu o întârziere de cel puțin o săptămână. Primarul ales al Capitalei spune că au fost făcute 52 de apeluri în instanță. Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea, actualul edil, că și-a pus subordonații să semneze aceste contestații, fără ca ea însăși să semneze.

„La Bucureşti, la Primăria Generală o să mai aşteptăm cel puțin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD”, a spus Nicuşor Dan, într-o conferință de presă.

El a spus că sunt peste 50 de apeluri la validarea mandatului său de primar, cu „motive ridicole” și acuzații „în stil conspiraționist”.

„Se cere nici mai mult nici mai puţin, după 4 săptămâni, reluarea alegerilor locale în Bucureşti, dacă vă puteți închipui”, a adăugat el.

Primarul ales al Capitalei spune că cele 52 de contestații sunt copiate una după alta, inclusiv greșelile gramaticale. Ieri, Dan spunea că cei care au depus apelurile sunt foști sau actuali consilieri PSD.

„În ultimele 4 săptămâni, primarul Bucureștiului a fost Gabriela Firea. Dacă cineva are probleme cu apa caldă, trebuie să întrebe pe primarul în funcție al Bucureștiului, Gabriela Firea, și nu pe mine. Este un primar care și-a abandonat mandatul, obligațiile legale”, a spus el.

„Remarc lașitatea Gabrielei Firea care și-a pus subordonații să semneze aceste contestații și nu a semnat ea însăși, dacă chiar vrea să conteste rezultatul alegerilor”, a continuat el.

„Caracatița de interese” din Primăria Capitalei ar fi motivul pentru care se amână schimbarea de administrație, mai afirmă Nicușor Dan.

În direct despre șicanele PSD și urgențele cu privire la administrația locală a Municipiului București

Publicată de Nicușor Dan pe Miercuri, 21 octombrie 2020

Articolul precedentVreme caldă, de primăvară săptămâna viitoare. Maximele vor ajunge la 25 de grade
Articolul următorPNL a atacat la CCR numirea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ