Nelu Tataru: În acest moment, nu discutăm de amânarea începerii școlii sau a alegerilor

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că autorităţile nu iau în calcul, în momentul de faţă, nici amânarea începerii noului an şcolar, nici a alegerilor locale din luna septembrie, scrie Agerpres

Nelu Tătaru susține că scenariile luate în calcul împreună cu Ministerul Educaţiei prevăd începerea anului şcolar cum este programat, pe 15 septembrie.

„E prematur să gândim. Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a afirmat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a respins şi ipoteza unei noi stării de urgenţă, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

„Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a adăugat Tătaru.

Declarațiile vin ca urmare a o vizitei de sâmbătă a Ministrului Sănătății Nelu Tătaru la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani. El a vizitat Unitatea de Primiri Urgenţe, cât și toate secțiile spitalului.

Alegeri locale România: Când se face campanie electorală și de când se vor strânge semnăturile

Articolul precedentMarcel Vela: Situația este „crâncenă” în România / Atac la politicienii „care își fac propriile scenarii”
Articolul următorNou focar COVID în România / Un abator din Timișoara are 93 de angajați infectați