Ludovic Orban: PNL va avea 41 de senatori și 95 de deputați / Decizia de demisie este una personală

Ludovic Orban a făcut o declarație la sfârșitul ședinței de la sediul PNL pe tema strategie pentru negocierile cu privire la formarea noului guvern.

„Se poate forma majoritate parlamentară fără PSD. Acesta este și scopul nostru”, și-a început declarația încă președintele PNL.

„Din calculul mandatelor, PNL are 41 de senatori și 95 de deputați, dar cifrele nu sunt definitive. Mai sunt de validat încă câteva mandate”, a anunțat fostul premier.

„PNL se va implica în negocieri pentru noua majoritate”, a mai declarat Orban.

Despre decizia de predare a mandatului

„Am considerat că este un gest de onoare și de demnitate. Este o decizie firească că nu mă cramponez de funcția de premier. Decizia mea a fost una personală”, a susținut Ludovic Orban.

„Posibilele variante sunt USR-PLUS și UDMR. Să nu uităm de cei care au tăcut în România și nu au mers la vot”, consideră liderul PNL.

„Voi purta negocieri cu legitimitatea de partid cu un scor consistent. Nu am luat încă o decizie de premier”, a încheiat Orban.

Articolul precedentPremier interimar, prima declarație: Continuăm focalizarea guvernului pe prioritățile legate de gestionarea pandemiei
Articolul următorBilanț coronavirus: 7.439 de cazuri noi, 1.276 de pacienți la ATI și 213 decese