Klaus Iohannis are consultări cu partidele pentru guvernare

Încep consultările președintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcția de premier, în condițiile în care negocierile dintre partidele de dreapta s-au blocat duminică.

16.15 Kelemen Hunor a declarat că UDMR nu a făcut o propunere de premier la consultările de la Cotroceni, considerând că postul trebuie să revină partidului din Coaliție care are cel mai mare scor electoral.

15:00 Președintele Klaus Iohannis a început discuțiile cu UDMR. La consultări participă Kelemen Hunor, Cseke Attila, Benedek Zakariás, Bíró Rozália și Antal Árpád.

14.45 Delegația AUR a ieșit de la discuțiile cu președintele Iohannis, susținând că nu se prefigurează o coaliție din cauza neînțelegerilor dintre partide.

”Noi cei de la AUR se pare că am încurcat multe socoteli și suntem bucuroși de asta. Să lase bătaia pe ciolan”, a susținut liderul George Simion. El a mai spus că propunerea sa pentru postul de premier este Călin Georgescu și că formațiunea sa cere redeschiderea școlilor.

14:15 Președintele Klaus Iohannis a început discuțiile cu delegația AUR. Pentru prima dată în istoria consultărilor, reprezentanții unui partid au întârziat la discuțiile programate anterior. La Cotroceni au venit George Simion, Claudiu Târziu, Dan Tanasă și Diana Șoșoacă. Duminică, liderul AUR a anunțat că îl va propune premier pe Călin Georgescu, fost director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă.

14:11 Delegații AUR au ajuns si ei la Cotroceni

13:20 Discuția dintre USR PLUS și președintele Klaus Iohannis s-a încheiat. Reprezentanții Alianței au stat 20 de minute la consultările de la Cotroceni. La Palatul Cotroceni au venit Dan Barna, Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache, Claudiu Năsui și Cosette Chichirău.

13:10 Ludovic Orban: I-am transmis președintelui poziția de principiu a PNL. Consecvent angajamentelor rămâne dedicat obiectivului formării unui guvern de centru dreapta.

I-am prezentat președintelui mandatul dat de conducerea PNL: guvern de centru-dreapta cu posibili parteneri, USR, UDMR, minorități. I-am prezentat că propunerea e în persoana lui Florin Cîțu și președinția Camerei Deputaților să aparțină PNL. L-am informat de dorința de a continua aceste negocieri.

13:02 Liderii USR-PLUS au ajuns la discuțiile de la Palatul Cotroceni. Aceștia au anunțat că îi vor propune președintelui Klaus Iohannis varianta Dacian Cioloș – premier.

12:00 Delegația PNL a intrat la discuții cu președintele Klaus Iohannis. Propunerea partidului pentru funcția de premier este Florin Cîțu. Din aceasta fac parte Ludovic Orban, Florin Cîțu, Rareș Bogdan și Iulian Dumitrescu.

La Palatul Cotroceni sunt așteptați acum membri PNL.

11:28: Discuțiile dintre liderii PSD și Klaus Iohannis s-au încheiat după doar 20 de minute.

11.01: Președintele Iohannis a început consultările cu PSD. Șeful statului le-a spus social-democraților că vrea să știe opinia lor despre formarea unei majorități și a guvernului.

Delegația PSD este formată, printre alții din: Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Gabriela Firea, Sorin Grindeanu şi Vasile Dâncu.

Știre în curs de actualizare…

Articolul precedentIarna în vechiul București. Pârtia de schi a Capitalei. Stațiunea de iarnă din mahalaua Bellu
Articolul următorTrump respinge planul de vaccinare în primul val la Casa Albă