Legea privind „DNA-ul pădurilor”, atacat la CCR de Guvern. USR vrea explicații

La o lună de la adoptarea de către Parlament, legea de înființare a „DNA-ului pădurilor” nu a intrat în vigoare pentru că Guvernul PNL a găsit de cuviință să o atace la Curtea Constituțională. Uniunea Salvați România îi solicită premierului Ludovic Orban explicații.

Vă întrebați care va fi efectul acestui atac la CCR și amânarea înființării DNA-ului Pădurilor? Hoții pădurilor României se vor simți încurajați să-și continue activitate, din moment ce chiar Guvernul se luptă să blocheze legea care ar permite cercetarea penală a faptelor lor. Puneți cap la cap toate aceste acțiuni: modul în care PNL vrea să preia șefiile Direcțiilor Silvice și a Gărzilor Forestiere, blocarea DNA-ului Pădurilor și… campaniile electorale, și o să înțelegeți care e miza și ce prăpăd va urma în această perioadă în păduri”, declară și senatorul USR Mihai Goțiu.

Potrivit adresei CCR, prin care se solicită un punct de vedere Senatului cu privire la sesizarea Guvernului, termenul anunțat pentru ședință este 30 septembrie.

Articolul precedentAlina Gorghiu la RFI, despre blocarea legii carantinei la Senat: PSD are o atitudine incalificabilă, are miopie politică
Articolul următorBilanț coronavirus: 641 de noi îmbolnăviri / 21 de decese în ultimele 24 de h