Iohannis, despre declarația ministrului Sănătății: O afirmație un pic nerumegată. Nu toți suntem de vină

„O afirmație un pic nerumegată”- așa a catalogat președintele Klaus Iohannis declarația ministrului Tătaru cu privire la incendiul de la Piatra Neamț. „Nu toți suntem de vină”, a mai spus șeful statului. 

Klaus Iohannis: Ministrul Sănătății a spus în seara tragediei de la Piatra Neamț că „noi toți suntem vinovați pentru cei care au murit la Piatra Neamț”.

O afirmație un pic nerumegată. Nu toți suntem de vină. Sunt de vină cei care au fost la guvernare, cei care au fost la conducere, cei care gestionează în județe spitalele județene și care nu alocă resurse, care nu s-au îngrijit de calitatea personalului, care nu s-au îngrijit de calitatea managementului, și în acest sens, sigur, mai vinovați sunt cei gare au guvernat mai mult în ultimii 30 de ani, și au permis ajungerea sistemului de sănătate în această stare. Mă refer, desigur, la marele PSD.

Ăsta este vinovatul moral. Vinovatul tehnic, detaliat, va fi găsit de anchetatori în fiecare caz în parte.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus după tragedia de la Neamț: „Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

Articolul precedentAparatura medicală ridicată de la secția de ATI a spitalului județean Piatra Neamț va fi verificată
Articolul următorTrump a ordonat reducerea efectivelor militare americane din Afganistan şi Irak / Retragerea nu este totală