Iohannis, de Ziua Imnului: Deșteaptă-te, române! reprezintă esența valorilor și a idealurilor poporului nostru

Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj cu ocazia Zilei Imnului Național al României, prezentat de către Mihai Șomordolea, consilier de stat în cadrul ceremoniei publice organizate în Piața Tricolorului din București.

„Ziua de 29 iulie are o valoare deosebită pentru România, pentru că ne oferă tuturor prilejul de a celebra, împreună, cu bucurie și emoție, Ziua Imnului Național. Deșteaptă-te, române! reprezintă esența valorilor și a idealurilor poporului nostru”, se arată în conținutul mesajului.

Președintele a subliniat că astăzi, mai mult ca oricând, mesajul imnului naționat este la fel de puternic și motivant, pentru că îndeamnă românii să se dedice construirii unei țări puternice și prospere.

„În prezent, trăim într-o Românie modernă și democratică, care și-a păstrat cursul pro-european și care, mai mult, și-a consolidat rolul în cadrul NATO, principalul garant al securității noastre.

Traversăm o perioadă marcată profund de efectele pandemiei de COVID-19, cu efecte semnificative pe multiple dimensiuni atât la nivel național, cât și la nivel global, și care ne-a impus schimbarea radicală a modului în care ne trăim viața”, a mai adăugat șeful statului.

În final , Klaus Iohannis amintește despre datoria fiecăruia de a educa tinerele generații în spiritul valorilor identitare și morale transmise prin intermediul versurilor imnului, pentru a întreține respectul acestora față de simbolurile naționale ale statului român.

Ziua imnului naţional al României, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, este sărbătorită an de an la 29 iulie, dată la care, în anul 1848, „Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Articolul precedentFOTOGALERIE „Comoara Craiovei”: Parcul „Nicolae Romanescu”, al doilea ca dimensiune din România, o oază de verdeață și relaxare
Articolul următorAlocațiile pentru copii ar urma să crească cu 20%