Klaus Iohannis: „PSD tergiversează legea carantinării și izolării /  „Aprobați această lege, ca să nu fiți moralmente răspunzători pentru moartea a zeci de români”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație în jurul ore 14:00 cu în care a criticat PSD pentru că „tergiversează legea carantinării și izolării”. El somează PSD: „aprobați această lege, ca să nu fiți moralmente răspunzători pentru moartea a zeci de români”. 

Iohannis începe prin a spune că, „din nefericire, pandemia este cea mai gravă criză sanitară de un secol”. El continuă prin a adăuga că „de 100 de ani nu a mai existat o boală cu un impact atât de profund, care se resimte în economiile națiunilor”.

Președintele trece la atac și declarată că „este incredibiil cum unii umblă la TV și spun că este o boală ușoara”. Mai mult, „unii chiar spun că nu există. „Boala există și are un impact devastator”, spune Iohannis.

Iohannis se arată „siderat” de felul în care PSD-ul a reacționat și reacționează în Parlament la noua lege a carantinării și a izolării. Președintele spune că legea a fost introdusă în Parlamanet în regim de urgență și „toată lumea se aștepta să devină o prioritate în Parlament”.

Klaus Iohannis precizează că Guvernul nu putea să vină mai repede cu această lege până nu erau publicate argumentele Curții Constituționale conform cărora vechiul cadrul legislativ nu era unul constituțional.

Mai mult, președintele spune că „rațiunea unei dezbateri parlamentare este de a găsi cea mai bună formă pentru o lege”.

Președintele mai declară că „PSD tergiversează această lege și privează guvernul de instrumentul cu privire la izolare și carantinare”. „Această tergiversare, poate să coste viața a zeci de oameni”, avertizează președintele României.

În final, președintele face public un apel la Parlament: „aprobați această lege, ca să nu fiți moralmente răspunzători pentru moartea a zeci de români”.

Articolul precedentMemoria Rezistenței: 14 iulie 1947. Înscenarea de la Tămădău
Articolul următorCoronavirus: Florida are mai multe cazuri ca 100 de alte țări ale lumii / Situația statului american