Institutul Levantului rămâne. Cum combate Emil Constantinescu argumentele invocate de USR

Inițiativa legislativă a USR, prin care se propunea desființarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, a fost respinsă miercuri în Parlament, anunță un comunicat al Colegiului Director al acestei instituții.

Camera Deputaților, for decizional, a respins în ședința din 10 iunie 2020, inițiativa legislativă a USR. Pentru respingere au votat 182 de deputați, în timp ce 64 s-au abținut. Și Senatul respinsese anterior inițiativa USR, la 23 aprilie 2020, cu 114 voturi „pentru”.

Conducerea ISACCL a apreciat că decizia Camerei Deputaților „aruncă în derizoriu demersul politicianist al USR”, pe care l-a catalogat drept „o colecție de aberații și minciuni sfruntate”, considerând că  „afirmația utilizată de USR în campania dusă împotriva ISACCL – sinecură -, îi prezintă drept analfabeți funcționali”.

În comunicat se mai afirmă că „politicile publice în vigoare nu au în vedere desființarea de către Parlament a unor instituții de cercetare științifică fără consultarea Academiei Române, a Ministerului Educației, a Ministerului Cercetării sau a Ministerului Culturii”, arătându-se că toate aceste instituții și-au dat acordul pentru înființarea ISACCL și făcând o trecere în revistă a membrilor conducerii institutului, între care se numără și rectorii universităților din București, Cluj și Iași, alături de personalități prestigioase din țară și străinătate.

Conducerea ISACCL, având calitatea de „centru de excelență al Academiei Mondiale de Artă și Știință” a expus o parte din proiectele sale cu răsunet internațional, arătând că activitatea sa este doar de natură științifică, fără nici o implicare politică.

 

 

 

Articolul precedentMai multe statui cu exploratorul Cristofor Columb, vandalizate în Statele Unite
Articolul următorKlaus Iohannis: „Unii parlamentari fug după voturi. În fața unei boli ești precaut sau prost” / Ulterior, acesta revine asupra declarațiilor