În Suceava s-a format Alianța anti-Flutur

Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un protest inedit împotriva tăierilor ilegale de păduri și a oligopolului instituit de companiile Kronospan, Egger și Schweighofer în industria prelucrării lemnului din România, la Rădăuți, județul Suceava.

Anterior, Alianța pentru Unirea Românilor organizase și primul protest de amploare din perioada stării de alertă, la Sebeș, pe același subiect.

La protestul de la Rădăuți au participat peste 1000 de persoane, venite cu mașinile personale din toate regiunile țării, în ciuda amenințărilor și șicanelor administrative prin care baronul local Gheorghe Fluture, Președintele Consiliului Județean Suceava a încercat să împiedice manifestarea. Protestatarii au afișat steaguri tricolore și au claxonat pe toată desfășurarea evenimentului.

Cu aceast prilej a fost lansată și Alianța anti-Flutur la care sunt invitate să participe toate forțele politice și civice din județul Suceava sau orice persoană fizică care dorește îndepărtarea lui Gheorghe fluture de la conducerea Consiliului Județean Suceava.

Faptul că din această poziție baronul Flutur nu a acționat în interesul industriei locale a lemnului care a pierdut numeroase locuri de muncă în ultimii ani, precum și modul deficitar în care a acționat în timpul epidemiei de SARS-CoV-2 îl descalifică moral pentru a mai ocupa această funcție.

În perioada în care județil Suceava a fost izolat datorită pandemiei, Gheorghe Flutur a beneficiat preferențial de testare anti-COVID-19, desi se pretinde a fi doctor, ceeea ce îl face  nu doar un mincinos, ci și un impostor.

La finalul protestului, George Simion copreședintele A.U.R. a declarat:

„Luna trecută am protestat la Sebeș. Astăzi am protestat la Rădăuți. Vom continua să mergem prin țară și să atragem atenția autorităților locale și centrale cu privire la tăierile masive ilegale de păduri, cu privire la oligopolul nociv, poluant și dezavantajos economic pentru români, constituit de companiile Kronospan, Egger și Schweighofer. Aceste companii sunt protejate politic de la cel mai înalt nivel. Ciuma roșie a fost înlocuită de mafia galbenă. Pădurile României sunt ale românilor și de buna lor exploatare trebuie să beneficieze în primul rând locuitorii acestei țări. AUR susține afacerile cu capital românesc din industria lemnului, singurele care produc locuri de muncă pe termen lung pentru români”.

Articolul precedentCFR Călători repune în circulaţie trenurile internaţionale pe ruta Craiova – Vidin, din 15 iunie
Articolul următorFOTOGALERIE 30 de ani de la evenimentele din 13-15 iunie 1990/ Remember: Protestele „Noilor Golani” care i-au dat dureri de cap lui Ion Iliescu