Gheorghe Falcă, despre moțiunea de cenzură: Nu sunt foarte mulți politicieni doritori să conducă România în acest moment dificil

PSD ar trebui să depună mâine o moțiune de cenzură, dacă chiar are o problemă cu Guvernul, declară la RFI vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă.

El crede că în realitate, social-democrații nu vor să preia guvernarea, în plină epidemie Covid-19.

Gheorghe Falcă critică PSD, după ce social-democrații au anunțat că vor depune în august moțiunea de cenzură: ”Prin faptul că au spus că vor depune luna viitoare o moțiune confirmă ceea ce a spus președintele, că dânșii au blocat de fapt legislația necesară pentru a lupta împotriva pandemiei Covid. Dacă ai o problemă cu Guvernul României, pui mâine moțiune de cenzură și schimbi Guvernul (…). Să nu credeți că sunt foarte mulți politicieni doritori să conducă România în acest moment dificil”.

Întrebat dacă alegerile locale din 27 septembrie ar trebui amânate, vicepreședintele PNL a răspuns: ”Cred că președintele a răspuns corect. Momentan, atâta timp cât putem merge în civilizație să ne cumpărăm hrana, administrațiile pot să realizeze mecanismul de vot, dar dacă cumva pe la jumătatea lunii august, lucrurile stau altcumva, atunci înainte de a începe campania electorală din 27 august, politicienii, în special Parlamentul României, pentru că legea, pentru prima dată în România, pentru alegeri locale a fost dată de către Parlament. Parlamentul României a fixat data de 27 septembrie, Parlamentul României la jumătatea lunii august trebuie să facă o analiză și evident să emită două legi, o lege de a putea să întindă mandatul primarilor și o a doua lege, să fixeze o altă dată a alegerilor locale. Dar mă îndoiesc că PSD-ul având această strategie cu moțiune, cu timpii pregătiți vor face acest lucru”.

Articolul precedentUn jucător din naționala de rugby și un fost antrenor al ”stejarilor” formează…vikingii!
Articolul următorFemeie de origine uighura sterilizată abuziv de regimul de la Beijing