Factorii de decizie din Ministerul Educației intenționează condensarea ”Istoriei” sau ”Geografiei” din programă / Reacția unui partid parlamentar

În lumina zvonurilor în spațiul public conform cărora ocupanții pozițiilor decidente din Ministerul Educației doresc condensarea „Istoriei” și „Geografiei” în niște abstracte „Științe sociale”  sau eliminarea ”Limbii Latine”, o forță politică Parlamentară ia atitudine.

Partidul AUR condamnă orice încercare ”de mutilare a programei școlare”, prin eliminarea sau condensarea a unor materii precum „Istoria Românilor”, „Geografia” sau „Limba latină”. 

„Partidul AUR anunță că se va opune din răsputeri unei asemenea hotărâri catastrofale pentru școala românească, al cărei unic scop nu poate fi altul decât să șteargă elementele identității noastre naționale din educație”, se arată într-un comunicat AUR.

„Posibila eliminare din programa anului școlar 2021-2022 a istoriei și geografiei este un atentat, nu numai la educație, dar și la identitatea națională și ar fi semnul clar că se urmărește eliminarea identității noastre ca popor, precum avertiza și președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop”, susține copreședintele AUR, George Simion.

„O asemenea măsură iresponsabilă ar fi ultimul pas înspre îngroparea școlii românești și transformarea ei în fabrică de indivizi fără cultură și fără conștiința apartenenței la o comunitate de valori”, adaugă Simion.

„De altfel, Partidul AUR anunță că imediat ce va avea această posibilitate, va schimba Legea Educației astfel încât aceasta să aibă ca obiectiv formarea tinerilor pentru viață și pentru a fi buni români, cetățeni ai patriei lor, România, și nu în mână de lucru ieftină pentru alții, fără identitate și fără demnitate. Avertizăm guvernul și autoritățile să nu înrăutățească și mai mult situația învățământului românesc, pentru că părinții și profesorii de bună credință nu vor mai permite călcarea în picioare a valorilor naționale, perene”, a conchis George Simion, copreședinte AUR.

Articolul precedentRaed Arafat despre noua tulpină coronavirus din Marea Britanie: Vom avea astăzi sau mâine un punct de vedere oficial al României
Articolul următorArmistițiul de Crăciun – Momentele în care războiul nu a mai existat, iar germanii și britanicii și-au dăruit cadouri și au jucat fotbal