Cum poate redeveni România regat? Propunerea ANMR

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, una din principalele organizații monarhiste din România, a adresat parlamentarilor ce vor fi aleși în noul legislativ solicitarea de a adopta o nouă constituție care să prevadă ca formă de guvernământ monarhia constituțională, dar și posibilitatea reunirii teritoriilor românești pierdute în urma pactului Ribbentrop-Molotov.

”Noi, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei, alături de voluntari şi simpatizanţi, preocupaţi de necesitatea schimbării constituției României şi a valenţei morale incontestabile a instituţiei monarhiei, dar și de problematica reunirii teritoriilor pierdute în urma pactului Ribbentrop-Molotov, cu precădere Basarabia, dar și Nordul Bucovinei, Ținutul Herța și Bugeac, ca priorități naţionale, propunem tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, să semneze şi să îşi asume următorul Pact pentru elaborarea unei noi Constituții a României, prin transformarea Parlamentului în Adunare Constituantă.

În viziunea noastră, acest document este generat de creşterea interesului faţă de monarhie, atât din punctul de vedere al strălucitului trecut istoric, cât şi din cel al prezentului.
Foarte important de precizat este că Majestatea Sa Margareta a României, Custodele Coroanei Române şi Casa Regală a României se bucură de cea mai înaltă cotă de încredere din 1990 încoace. În ultimii ani pentru această schimbare au militat zeci de mii de persoane, dar și foarte multe voci politice și din societatea civilă care cer reforma unor instituții ca Parlamentul României, Avocatul Poporului, Curtea Constituțională a României, Consiliul Legislativ etc ce se pot realiza doar printr-o nouă Constituție.

Considerăm că societatea românească s-a democratizat şi responsabilizat suficient după căderea comunismului pentru a îşi reconsidera reflectarea instituţională, dând monarhiei locul care i se cuvine.
Solicităm în mod deschis politicienilor care reclamă voturile cetăţenilor României să se responsabilizeze şi să nu-i mai priveze pe aceştia de dreptul la o istorie corectă, la un reper moral solid şi la identitate naţională.
Considerăm că este necesar ca toţi factorii de răspundere din România să fie promotorii adevărului istoric şi ai valorilor etice fundamentale, mai presus de ideologiile de partid.
În acest sens, PACTUL PENTRU O NOUĂ CONSTITUȚIE A ROMÂNIEI PRIN TRANSFORMAREA PARLAMENTULUI ÎN ADUNARE CONSTITUANTĂ reprezintă un angajament şi un set de măsuri concrete.
Asumarea este publică, ceea ce înseamnă că semnatarii oferă o garanţie a efortului depus în viitor în acest sens, nu un simplu artificiu electoral menit să extindă numărul votanţilor.
Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, principala voce a societății civile monarhiste, înaintează următoarele:

ASUMARE PUBLICĂ

1. Susținerea și punerea în practică a ideii ca Parlamentul ales în decembrie 2020, sau la o dată ulterioară, să reia procesul întrerupt în anul 2013 de reformă constituțională, prin transformarea în Adunare Constituantă.
2. Lobby la nivel internațional și intern, pentru anularea tuturor consecințelor pactului monstruos Ribbentrop-Molotov și lăsarea la latitudinea națiunilor suverane a viitorului granițelor lor, în acord cu Actul Final de la Helsinki din 1975, permițând astfel ca poporul român din cele două state, vremelnic republici, România și Republica Moldova, să se reunească sub Coroana României.
3. Apariţii publice în care să susţină proiectele Casei Regale a României, sau restabilirea adevărului istoric cu privire la perioada în care România a fost monarhie constituţională: 1866-1947.
4. Discursuri la evenimentele organizate de autorităţile locale și centrale, în mass media care amintesc de meritele istorice ale monarhiei şi actuale ale Casei Regale a României, ţinute cu ocazia sărbătorilor naţionale si nu numai.

CULTURAL

5. Transformarea zilei de 10 Mai – Ziua Independenţei şi a fondării dinastiei în Zi Națională, alături de ziua de 1 decembrie;
INSTITUŢIONAL
6. Exercitarea de lobby în cadrul partidelor politice, în raport cu Parlamentul, Guvernul şi Preşedintele României spre a cataliza formarea deciziei politice care să se fructifice în revenirea la simbolurile de stat din perioada monarhiei constituţionale şi în valorizarea moştenirii monarhice.
7. Reluarea dezbaterilor privind noua constituție într-un forum pentru organizațiile societății civile, asemănător cu cel derulat în anul 2013.
Politicienii sunt oameni de stat care cunosc istoria celor pe care îi conduc, iar în acest sens, poporul nostru aşteaptă ca ei să acţioneze în raport cu cunoştinţele pe care le deţin.”, se precizează în comunicatul transmis pe Facebook de către ANRM.

Articolul precedentWalmart acoate armele de la raft în contextul „neliniștii civile”
Articolul următorOrban: IMM-urile să fie un partener serios al Guvernului