Cum funcționează nepotismul la PSD: Ciolacu, după ce nepoata sa a fost angajată la ICR: Mă bucur, e o artistă

Andreea Ciolacu, nepoata președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu este consilier personal la cabinetul demnitarului, potrivit România Europa Liberă.

„Andreea se numeşte nepoata mea şi nu m-a dus capul să o pun nici şefă la aeroport, nici manager de spital. Andreea, nepoata mea, în afară că e nepoata mea şi consider că e un copil deosebit, a terminat Regia – artă fotografică cu nota 10. Cred că o zonă cum este ICR este tocmai potrivită stilului ei şi felului ei de a fi. Este o artistă”, a spus Ciolacu, la Digi 24.

În urmă cu două zile, Ciolacu înfiera guvernarea liberală, susținând că „nu au nicio limită! Și-au angajat toate rudele, coafezele, chelnerii și cioclii la vârful statului!”.

ICR poate angaja până la 16 consilieri personali, chiar dacă un post de vicepreședinte nu este ocupat. Pentru a deveni consilier al demnitarului nu presupune niciun fel de condiții, în afară de voința demnitarului. În acest fel, cerințele de studii de specialitate sau altele, legate de experiența pe post, dispar. Este și cazul Ioanei Andreea Ciolacu, unde conducerea ICR a ales procedura de angajare fără concurs. Nepoata lui Ciolacu a fost adusă inițial la cabinetul lui Mirel Taloș, iar de acolo a fost transferată la foarte scurt timp într-un compartiment numit Serviciul Mari Programe, scrie Europa Liberă.

Fiica lui Petre Daea a fost angajată la Ministerul Agriculturii: “Ca părinte, o ajut!”

În 2017, ministrul Agriculturii de atunci își apăra decizia de a-și angaja fiica la instituția pe care chiar el o conducea.

”E un copil care așteaptă să-și găsească rostul în viață / Ca părinte, o ajut”, a explicat Petre Daea.

Articolul precedentALDE va sesiza CNCD în cazul în care se vor deschide doar grădinițele private
Articolul următorNelu Tătaru: starea de alertă trebuie să existe, avem focare peste tot