Marcel Ciolacu: Dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri?!

Alegerile locale trebuie amânate dacă guvernul nu redeschide școlile- este de părere președintele PSD, Marcel Ciolacu. Acesta mai spune că nu acceptă dubla măsură și va discuta „serios” cu cei implicați. 

„Dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri?! Înseamnă că e o situație delicată, înseamnă că pandemia s-a accentuat”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, în județul Suceava.

 Un moment „dezastruos pentru Guvern” ar fi amânarea redeschiderii școlilor- mai declară liderul social-democraților.

„Nu vedeți că nu-s pregătiți, nici ministra Educației, nici premierul, nici vicepremierul? Nu au explicații, nu au răspunsuri pentru elevi. Dacă amână deschiderea școlilor, cred că ar trebui să avem în Parlament o discuție despre amânarea alegerilor. Dacă amână școlile, eu nu mai accept de la Orban dubla măsură. Eu voi provoca, ca și președintele Camerei Deputraților, o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”, avertizează Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a declarat recent că școala s-ar putea desfășura online în septembrie, iar elevii să revină fizic la cursuri abia pe 1 octombrie, însă nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

Conferință de presă susținută de președintele #PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, președintele Consiliului Național, Vasile Dîncu, primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, candidatul PSD la președinția CJ Suceava Mirela Adomnicăi, președintele Organizației Județene Suceava, Ioan Stan, deputații PSD Alexandru Rădulescu și Eugen Bejenariu, și candidatul PSD pentru primăria municipiului Suceava Dan Cușnir, după vizita la Spitalul Municipal Fălticeni, la Fălticeni, județul Suceava

Publicată de Partidul Social Democrat pe Sâmbătă, 5 septembrie 2020

Articolul precedentBilanț coronavirus 5 septembrie: 1269 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
Articolul următorMonica Anisie despre începerea școlii: Până la 7 septembrie, nu m-aş hazarda să spun care e scenariul