Marcel Ciolacu: PSD e în sondajele noastre la 29%, iar PNL la 35%

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că, potrivit sondajelor proprii, social-democrații au crescut la 29%, în timp ce PNL s-ar afla undeva între 33 si 35%.

Liderul PSD anunță, într-un interviu acordat DC News, că un Congres al partidului va avea loc în perioada următoare.

„După ce vom merge prin toate filialele, o să avem tot tabloul în ceea ce priveşte congresul şi următorii paşi pe care trebuie să îi facă PSD, vom avea un Comitet Executiv şi vom anunţa data alegerilor. Am ajuns la concluzia că pe regiuni preşedinţii vor decide care este persoana cea mai potrivită să îi reprezinte în Biroul Permanent Naţional şi apoi se creionează întreaga echipă. Au fost propuneri şi de modificare, de alegere a Consiliului Naţional, domnul Moldovan, în Ardeal, a solicitat să fie făcute şi aceste alegeri pentru Consiliul Naţional odată cu congresul, propunând şi pe domnul profesor Dâncu”, a spus Ciolacu la DC News.

Potrvit unui sondaj INSCOP dat publicitatii la sfarsitul lunii mai, PNL are 38%, iar PSD 25%. Pro România se apropie la un procent distanţă de Alianţa USR-PLUS. USR este al treilea partid ca popularitate în preferinţele alegătorilor, creditat cu 10,2% din opţiunile celor care şi-au exprimat o intenţie de vot. Pentru USR este o scădere faţă de alegerile de anul trecut, când a obţinut 22,3%.

Liberalii iau în calcul ca alegerile locale să se desfăşoare pe 27 septembrie, iar alegerile parlamentare, la termen, pe 6 decembrie.

În ultimii 30 de ani, Guvernul a fost cel care a decis data alegerilor, prin hotărâre.

Articolul precedentNicușor Dan, după ce a fost șicanat de Aurelian Bădulescu: Nu mă las intimidat de subordonații politici ai primarului Firea
Articolul următorUSR cere reexaminarea modificării legii cu privire la educația sexuală