Cine a fost ales în Comisia SRI: Deputatul PSD Mitică Mărgărit, care scria în declarația de avere că are ‘ciasuri de mână’, dar cu studii academice

Deputatul PSD Mitică Mărgărit, cel care scria în declarația de avere că ‘ciasuri de mână’ de 12 mii de euro, are licență și master în Drept, master în Securitate și, la data alegerilor trecute, mai făcea o licență în Economie și un doctorat în Securitate. Nu mai vorbesc de cursurile postuniversitare la MAE, Academia Militară și Academia de Poliție, scrie Cristina Tunegaru pe pagina ei de Facebook.

Mitică Mărgărit a fost numit în Comisia parlamentară de control a activității Serviciului Român de Informații.

Traseist

Este presedinte TSD GL, a fost numit ca subsecretar de Stat in Ministerul Transporturilor in 2014, la varsta de 28 ani. In 2012, a fost ales in functia de consilier judeţean pe lista UNPR Galati, dar a demisionat câteva luni mai târziu, atât din funcţia de ales, cât şi din cea din partid, pentru a se înscrie în PSD.

Inadvertențe in declarații

Conform declaratiei de avere din aprilie 2012, venitul de 11.000 lei realizat de Margarit in 2011, atunci cand era director general al SC Virgfan SRL, nu reprezinta nici doua treimi din cel al sotiei sale, care era angajata tot acolo, la Departamentul Marketing, aceasta incasand 19.200 lei. Pana in 2010, Margarit a fost unic asociat al firmei Virgfan, apoi a cesionat actiunile mamei sale, Maricela Margarit, si a imprumutat-o cu 750.000 lei, potrivit România curată.

Tot in 2012, Margarit depune in luna iulie o alta declaratie de avere, venitul sau este de 7171 lei, iar sotia a fost angajata la alta firma, cu un salariu anual de 1500 lei.

In declaratia de avere din 2014, cand era subsecretar de stat in Ministerul Transporturilor, Margarit Mitica Marius mentiona ca are „ciasuri” de mana in valoare de 12 mii euro. Intre timp, in 2016, nu mai are nici ceasuri, nici Audi Q7 cumparat in 2013, dar nici sotie care sa realizeze venituri.

Articolul precedentSe înăspresc regulile de moderare pe Facebook / Publicațiile considerate ”nesigure” vor fi ”marcate”
Articolul următorBloomberg: Cum au evitat milioane de români să piardă bani în scandalul „Wirecard”