Ce cuprinde textul moțiunii de cenzură a PSD: Între ”chermezele” PNL și ”devalizarea” bugetului de stat

Partidul Social Democrat va depune, în cursul zilei de astăzi, la Parlament, moţiunea de cenzură la adresa Cabinetului Orban.

„Un haos imens, cu o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant, asta este România după nouă luni de guvernare liberală, o ţară în derivă, cu un guvern cu zero credibilitate, un guvern în care miniştrii se contrazic unul pe celălalt spre disperarea românilor care nu mai înţeleg nimic”, a spus Ciolacu.

Ce impută PSD Guvernului Orban conform documentului studiat de senstv.ro:

  1. Chermezele PNL din vremea pandemiei.

PSD amintește petrecerea de ziua de naștere a premierului Ludovic Orban din sediul Guvernului, de ”bairamul” dat de Virgi Guran sau de petrecerea organizată de Rareș Bogdan la Cluj cu peste 100 de invitați de ziua fiicei. este amintită și întrunirea politică realizată de ministrul Costel Alexe cu circa 100 de lideri PNL la un restaurant.

”Toate aceste chermeze ale PNL din timpul pandemiei sunt o rușine națională! Sunt o sfidare la adresa cetățenilor obișnuiți care au fost obligați să stea în caseizolați”, se arată în draftul moțiunii consultat de senstv.ro.

2. Restricții contradictorii impuse cetățenilor români

  • PSD reclamă contradicțiile dintre Ordonațele militare din starea de urgență.
  • ”Atunci a avut loc trimiterea muncitorilor români la export. Nu a contat starea de sănătate a muncitorilor români înghesuiți în autobuze, aeroporturi…”
  • Contradicțiile dintre măsurile restrictive și cele de relaxare.
  • ”A fost greu pentru români să înțeleagă de ce nu puteau circula în parcuri deschise, dar aveau voie să se înghesiue în spații închise la supermarket”
  • ”Este greu de înteles pentru români de ce nu poți merge la teatru, dar poți merge la păcănele”

3. Devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei

PSD acuză numeroase acte de corupție în achiziția de echipamente medicale de protecție și pentru ATI. Aceștia sugerează că actele de corupție au ajuns până la cancelaria premierului Orban. PSD amintește de dosarele de cercetare penală deschise de DNA.

motiune de cenzura psd, guvernul orban, coruptie, mita, coronavirus
Acuzele PSD privind devalizarea bugetului de stat de catre Guvernul orban

 

Articolul precedentNicușor Dan la RFI: Companiile municipale vor fi desființate, dacă ajung primar, mai puțin cele care se ocupă de termoficare și iluminatul public
Articolul următorBilanț coronavirus: Sub 1.000 de cazuri noi, 3.029 de decese în total și 497 de pacienți la ATI