Biroul Electoral Central: Cei care își iau viza de flotant după 4 septembrie vor putea vota pe listele suplimentare

Și cei care își iau viza de flotant după 4 septembrie vor putea vota la alegerile locale în localitatea de reședință- a transmis Biroul Electoral Central după apariția unor neclarități în textul hotărârii inițiale. BEC a revenit și a clarificat problema vizelor de flotant, astfel încât cei care obțin documentul după 4 septembrie vor fi înscriși pe listele suplimentare la secția de vot.

”În interpretarea unitară a dispozițiilor art. 18 ali. (5) din legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, alegătorul care și-a stabilit reședința, ulterior datei de 4 septembrie 2020, la o altă adresă arondată altei secții de votare decât cea de la domiciliu, și care se prezintă la vot la secția de votare la care este arondată strada unde își are reședința menționată pe actul de identitate, va fi înscris în lista electorală suplimentară.

Alegătorul care, până cel târziu în data de 4 septembrie 2020, și-a stabilit reședința la o altă adresă decât cea de domiciliu și a solicitat înscrierea în registrul electoral cu adresa de reședință, votează numai la secția de votare unde este arondată strada la care își are reședința menționată în actul de identitate, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară dacă nu a solicitat înscrierea în listele electorale permanente cu adresa de reședință și se prezintă la vot la secția de votare la care este arondată adresa de reședință”, transmite BEC.

Articolul precedentCompania AstraZeneca anunță că vaccinul anti-COVID19 ar putea fi gata la finalul anului, deși testele clinice au fost întrerupte
Articolul următorMinisterul Sănătății vrea să mărească personalul din cabinetele medicale din școli și universități