Allen Coliban își cere scuze, dar continuă dezinformarea privind CV-ul

După acuzațiile potrivit cărora Allen Coliban, primarul Brașovului și-ar fi falsificat CV-ul, acesta a ținut să își ceară scuze și a încercat să explice situația. 

De când a devenit primar, Coliban a început pe rețelele de socializare o serie numită ”Jurnalul primarului”. Marți și vineri de la ora 20:00, primarul Brașovului intră în direct cu cetățenii pe rețelele de socializare și îi pune la curent cu ultimele noutăți și ce noi măsuri s-au mai luat în orașul în care trăiesc.

În ultimul episod de ieri, Coliban a dedicat câteva minute și acuzațiilor potrivit cărora el ar fi trecut ani la rând în CV faptul că a terminat Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universității Politehnice București, când de fapt el nu a dat licența și dovezile arată că nici măcar nu i-a fost încheiată situația în mai mulți ani universitari.

Primarul Brașovului a explicat că parcursul academic din București i-a fost îngreunat de faptul că a avut un deces în familie și că a rămas singurul îngrijitor al bunicii sale, bolnavă de Alzheimer.

Coliban susține că nu a fost exmatriculat pentru că ar fi făcut ceva greșit, ci pentru că nu ar fi finalizat două laboratoare.

Cu toate acestea, Coliban nu a clarificat de ce susține că și-a încheiat cei cinci ani de studii, când din documentele publicate de News.Bv reiese clar că anul IV nu are situația încheiată pentru că actualul primar nu a absolvit toate examenele.

Coliban, biografie (Adevarul)

Este sau nu 10 media sa de admitere?

Tot site-ul citat anterior a publicat documente conform cărora Allen Coliban nu ar fi intrat la Politehnică cu media 10, ci 9,63.

Allen Coliban a declarat pe marginea acestui subiect: „Am avut 9,17 la bacalaureat, fiind unul dintre cei care au luat 10 la matematică, pe vremea aceea însemna ceva acest lucru, un motiv de mândrie”. El a explicat că în 1998, când a dat el Bacalaureatul, la intrarea la Politehnică exista și un procent pe care media la Bacalaureat îl reprezenta din media finală de admitere, el obținând maxim la probele de admitere de la politehnică.

Își cere scuze și spune că este afectat

La finalul ”Jurnalului”, Coliban s-a declarat afectat de cele întâmplate și și-a cerut scuze față de toată lumea: „Este greu și la nivel personal, chiar dacă pare că suntem dintr-un alt material sau că e normal ca un politician să mintă. Mă afectează când se întâmplă astfel de situații, când știu că am dezamăgit. Pentru asta îmi pare foarte rău și îmi cer scuze în fața voastră”.

A candidat ca inginer la Senat?

Tot potrivit News.Bv care aduce și dovezi, Allen Coliban ar fi candidat la Senat ca și inginer. Anterior, la un post de televiziune, primarul Brașovului a susținut că el nu ”pretinde a fi vreun inginer”.

Articolul precedentAcțiune de amploare Diicot: 386 de percheziții, după ce mai mulți lideri ai unor grupări infracționale au revenit în țară în contextul pandemiei
Articolul următorFregata Regina Maria se întoarce din misiunea NATO după ce 110 cazuri de coronavirus au fost confirmate la bord