ALDE va sesiza CNCD în cazul în care se vor deschide doar grădinițele private

Conducerea ALDE îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de discriminare, în cazul în care decizia acestuia de a deschide doar grădinițele și școlile private după 15 iunie se va concretiza într-o decizie a Guvernului, transmite Digi24. Conform acuzațiilor, măsura ar discrimina familiile cu venituri mici, iar Consiliul Național de Combatere a Discriminării ar trebui sesizat. 

„Accesul la îngrijire și educație pentru copii în cadrul creșelor și grădinițelor de stat este gratuit, spre deosebire de sistemul privat, astfel că păstrarea grădinițelor și creșelor de stat închise după 15 iunie îi va obliga pe părinții care au venituri mici să caute alte soluții, poate mai puțin sigure, pentru supravegherea copiilor în timpul în care se află la serviciu sau, în anumite cazuri, părinții vor fi obligați să aleagă între a-și îngriji copiii sau a avea un loc de muncă.” a transmis ALDE printr-un comunicat.

„Constatăm cu îngrijorare că, aproape în fiecare zi, în loc să fie un factor coagulant, președintele Klaus Iohannis introduce în spațiul public teme care dezbină societatea românească. După discriminarea la adresa persoanelor în vârstă, a bolnavilor non COVID, acum politica promovată de dl Iohannis și Guvernul său pune românii cu venituri mai modeste împotriva celor cu venituri mai mari. Asta pentru că știe că românii cu venituri mai mici nu fac parte din electoratul domniei sale și al PNL?”, este scris în același comunicat.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a menționat și că partidul pe care în conduce nu va vota prelungirea stării de alertă la nivel național.

 

Articolul precedentAmenințările online sau difuzarea de imagini intime vor fi incriminate. Parlamentul a votat legea
Articolul următorCum funcționează nepotismul la PSD: Ciolacu, după ce nepoata sa a fost angajată la ICR: Mă bucur, e o artistă