Calendarul zilei 1 aprilie

CALENDARUL ZILEI DE 1 APRILIE
În anul 1824, domnitorul Grigore Ghica aprobă pavarea străzilor bucureștene cu piatră cioplită, proiect pe care îl va continua susținut pe toată durata domniei.
La 1 aprilie 1880, este înființată Banca Națională a României, singura instituție abilitată să emită monedă de metal și hârtie.
În 1919, ziua de 1 aprilie (stil vechi) devine 14 aprilie (stil nou) în țara noastră, ca urmare a trecerii la calendarul gregorian.
În anul 1921, se înființează Opera Română din București, cel mai mare teatru liric din țară. Premiera absolută s-a făcut sub bagheta lui George Enescu.
La 1 aprilie 1976, Steve Jobs și Steve Wozniak vând prima placă de bază Apple produsă într-un garaj închiriat din orașul Palo Alto, în sudul Californiei. Acesta a fost începutul companiei fondată un an mai târziu tot pe 1 Aprilie, sub numele de Apple Computer, Inc.
În anul 2001, Olanda devine prima țară din lume care legalizează căsătoriile între persoane de același sex, după care peste exact un an legalizează, tot în premieră mondială, eutanasia în anumite condiții.

Articolul precedentFĂRĂ Whatsapp pe telefoane VECHI & ATENȚIE la CRENVUȘTII
Articolul următorDestinatii Turistice – Comuna Frumosu Jud. Suceava | Vice-Primar Alexandru Niga