1. ELEVII ROMÂNI, CAMPIONI MONDIALI LA ROBOTICĂ
Elevii români s-au clasat pe primele două locuri la campionatul mondial de robotică din Statele Unite ale Americii, First Tech Challenge.
Echipa AICitizen a Colegiului „Alexandru Ioan Cuza” din Focşani a câștigat competiția, în alianță cu alte două echipe străine, fiind echipa Căpitan a alianței.
Locul al doilea a fost ocupat de elevi ai Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești, care la rândul lor au reprezentat echipa Căpitan a alinței pe care au format-o.
La campionatul mondial de robotică First Tech Challenge au participat peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotică din lume.

2. SINGURUL CRYSLER IMPERIAL DIN ROMÂNIA
Există un singur exemplar de automobil Crysler Imperial și aparține unui bărbat din Botoșani, pasionat de mașinile de epocă.
Vehiculul fabricat în anul 1963, în Statele Unite este cea mai valoroasă piesă din colecția lui Nicușor Constantin și a fost estimat la 30.000 de Euro.
Conform proprietarului vehiculul este printre primele maşini cu cutie de viteză ‘push button’, renunţându-se la tradiţionala manetă de la volan. Este o cutie automată cu trei viteze. Funcţionează foarte silenţios și schimbă foarte bine.
Maşina de colecție are un motor de 360 de cai putere, pe benzină, și consumă 25 de litri la 100 kilometri.

3. RECORD ISTORIC: UN POLONEZ A STAT 4 ORE ÎN GHEAȚĂ
Un polonez, în vârstă de 53 de ani a stat scufundat în gheață timp de 4 ore și 2 minute stabilind astfel un nou record mondial, greu de doborât. A depășit recordul precedent pentru cea mai lungă durată a contactului întregului corp cu gheaţa, cu 50 de minute.
Lukasz Szpunar a intrat în cutia cu gheață, până la gât. A purtat numai un șort de baie și o apărătoare care să-i protejeze dinții împotriva clănțănitului.
Bărbatul a fost monitorizat în permanență și probabil că ar fi stat și mai mult, dar comisarii pentru siguranță au decis să oprească încercarea.
Lukasz Szpunar a fost vicecampion la campionatele poloneze de morse, adică statul în cadă cu apă aproape de temperatura înghețului. Mai mult decât atât, bărbatul a urcat pe patru dintre cele mai înalte vârfuri montane din Polonia purtând doar pantaloni scurţi.
Mare iubitor de frig, polonezul spune că provocările extreme îl fac ”să se simtă în viaţă”.

4. CALENDARUL ZILEI DE 22 APRILIE
În anul 1850, se naște poeta Veronica Micle, cunoscută mai ales pentru relația pe care a avut-o cu Mihai Eminescu. Dacă talentul ei scriitoricesc a fost contestat de-a lungul vremii, ce nu poate fi contestat este impactul pe care l-a avut asupra poeziei lui Eminescu.
La 22 Aprilie 1866, are loc primul concert simfonic din București, la Teatrul cel Mare. Programul a avut lucrări de Beethoven, Mozart și Haydn.
Un an mai târziu, în 1867, se stabilește moneda naționale leu, având 100 de diviziuni, numite bani. Primele monede emise au fost din bronz, bătute în Anglia și au avut valori nominale de 1 ban, 2 bani, 5 bani și 10 bani.
Astăzi se împlinesc 120 de la nașterea, în 1904, a fizicianului american Robert Oppenheimer. Cunoscut drept ”părintele bombei atomice” și unul dintre responsabilii dezastrului de la Hiroshima și Nagasaki.
În 1970, se sărbătorește pentru prima dată Ziua Pământului. Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arată față de mediu.
În 2017, de Ziua Planetei Pământ, NASA a lansat un site unde oamenii pot “adopta” părți ale planetei.

Articolul precedentCalendarul zilei 22 aprilie
Articolul următorSECRETELE unei FOTOGRAFII REUȘITE – Florin Istrate