Reguli pentru școala online- profesorii pun note fără acordul părinților, cursurile nu se înregistrează iar părinții cu elevi minori pot participa la ore

Elevii și părinții au aflat cu 3 zile înainte șă înceapă școala care sunt regulile după care se vor ține cursurile online. Ministerul Educației a emis un ordin în acest sens care a fost publicat în Monitorul Oficial. În document scrie, printre altele, că profesorii nu vor  mai avea nevoie de acordul părinților să pună note, înregistrarea cursurilor nu va fi permisă, elevii care nu participă vor primi absențe și părinții vor putea să asiste la ore dacă școlarii sunt minori- scrie EduPedu.ro.

“Participanții la activitățile de învățare desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului au următoarele obligații:

• a) răspund pentru toate mesajele, videoclipurile, fișierele expediate sau pentru orice alte materiale prelucrate prin utilizarea aplicației/platformei educaționale informatice;
• b) de a utiliza aplicația/platforma educațională informatică doar în conformitate cu prevederile legale;
• c) de a nu înregistra, disemina, folosi informații, care conțin date cu caracter personal, în alt mod care excede scopului prelucrării acestor date.”-scrie în document

În plus, Ministerul Educației a prevăzut reguli și pentru temele de acasă. Profesorii trebuie să dea teme creative care nu îi obosească prea mult pe elevi.

“În elaborarea sarcinilor de lucru trebuie să se urmărească respectarea particularităților de vârstă ale elevilor în ceea ce privește resursa de timp, nivelul de înțelegere al acestora și gradul de dificultate a itemilor.

Sarcinile de lucru trebuie să fie creative, să nu conducă la pierderea interesului elevilor față de învățare, la oboseală fizică și emoțională, la reducerea timpului destinat unor activități recreative, familiale sau comunitare, inclusiv a timpului destinat somnului, alimentației etc”, se arată în metodologie.

În plus, cadrele didactice nu le vor mai cere acordul părinților să îi noteze pe elevi, cotrar ordinului din primăvară.

“În cadrul activităților de predare-învățare-evaluare prin intermediul tehnologiei și al internetului, progresul educațional al elevilor poate fi evaluat de cadrele didactice, prin acordarea de note/calificative, în conformitate cu legislația în vigoare, utilizând instrumente specifice de evaluare”, se arată în document.

“În activitatea didactică prin intermediul tehnologiei și al internetului se pot folosi, adapta și redistribui liber, ținând cont de drepturile de autor, resurse educaționale deschise (RED) – materiale pentru învățare, predare, cercetare sau alte scopuri educaționale, cum ar fi: cursuri, proiecte de lecții, prezentări, cărți, manuale, teme pentru acasă, chestionare, activități în clasă sau în laborator, jocuri, simulări, teste, resurse audio sau video etc., puse la dispoziție în format digital sau fizic și la care există acces liber.

Materialele utilizate de către cadrele didactice în procesul de predare-învățare-evaluare prin intermediul tehnologiei și al internetului și încărcate pe platforme dedicate constituie material didactic”, se arată în documentul oficial.

Articolul precedentPinguini închiriați și cine de 300.000 de euro: Cele mai nebune cereri de vacanțe ale bogătașilor
Articolul următorTurcia va efectua un exercițiu de tragere real în largul Ciprului, în ciuda amenințărilor cu sancțiuni ale UE