Donald Trump interzis și pe Youtube, după Facebook, Instagram și Twitter

După blocarea sa pe Twitter, Facebook și Instagram, Alphabet Inc. a decis să suspende contul oficial de Youtube al președintelui SUA Donald Trump. Motivul ar fi același invocat și în celelalte cazuri, incitare la ură, potrivit Reuters.

Prima oară, președintele SUA a fost blocat pe Instagram și Facebook, după violenețele de la Capitoliu, la care chiar președintele SUA a incitat.

Acum mai puțin de o săptămână, ”cel mai mare megafon” al lui Trump, Twitter, a decis și el să-l suspende pe președintele SUA de pe platformă.

Motivul blocării a fost riscul de incitare la ură. A fost pentru prima oară când un șef al unui stat a fost interzis pe Twitter.

Acum, Alphabet Inc., companie care deține Google, deci și Youtube, a eliminat conținutul nou încărcat pe canalul președintelui Donald Trump, deoarece încălca politicile de incitare la violență, a declarat compania marți.

Canalul este acum împiedicat să încarce videoclipuri noi sau fluxuri live timp de cel puțin șapte zile. Decizia poate fi prelungită, a declarat Youtube într-un comunicat.

Articolul precedentPrima tranșă de vaccin Moderna a ajuns în România
Articolul următorUn programator a câștigat acum zece ani 7.000 de Bitcoin / Acum, când valorează o avere, bărbatul nu mai știe parola