Twitter a suspendat contul lui Donald Trump, după blocarea lui și pe Facebook și Instagram

După Facebook și Instagram, contul oficial al lui Donald Trump a fost blocat și de Twitter. Decizia a fost luată din cauza riscului ulterior ca președintele SUA să incite la violență, asta după dezastrul de la Capitoliu, informează Reuters.

Decizia face ca ”cel mai mare megafon” al lui Trump să fie redus la tăcere, cu doar câteva zile înainte să-și încheie mandatul de președinte al SUA. Decizia vine după ani de zile de dezbateri cu privire la felul în care companiile media ar trebui să modereze activitățile unor formatori de opinie importanți și lideri politici.

Este pentru prima oară când un șef al unui stat este interzis pe Twitter.

„După un review atent asupra ultimelor mesaje ale contului @realDonaldTrump și a contextului, am decis să suspendăm permanent contul din cauza riscului de incitare la violență”, a anunțat compania printr-un mesaj pe propria rețea de socializare.

Trump a luat calea mesajelor pe rețelele de socializare în nenumărate rânduri de când au avut loc alegerile de pe 3 noiembrie, în ceea ce a numit fraudă masivă, împrăștiind și numeroase teorii ale conspirației. Cu toate acestea, președintele SUA nu a adus niciodată dovezi clare, ci doar simple acuze.

Miercuri, președintele SUA i-a îndemnat să mărșăluiască pe suporterii săi adunați în Washington spre Capitoliu, iar ce a urmat a fost un real dezastru. Suporterii lui au intrat în Capitoliu și au devastat totul. Cinci oameni au murit până acum ca urmare a protestelor.

Facebook a anunțat la începutul săptămânii că va bloca contul lui Donald Trump ca urmare a incidentelor la care acesta a incitat.

Folosind un alt cont, Trump a anunțat că va construi propria lui Platformă.

Articolul precedentSindicate către Ministerul Educației și ISJ-uri: Folosiți aceste luni pentru pregătirea profesionalizării managementului unităților de învățământ!
Articolul următorIncendiu într-o secție a unui spital indian: Zece bebeluși și-au pierdut viața